Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Tri Bonzai klasika koji rasturaju u setovima Nine Kraviz od Berghaina do Exita

Nina je aktualna DJ kraljica koja uz najnoviju glazbu redovito pušta i neke prastare belgijske singlove

  • Mixmag Adria
  • 13 April 2018
Tri Bonzai klasika koji rasturaju u setovima Nine Kraviz od Berghaina do Exita

Belgijska izdavačka kuća Bonzai iz Antwerpena, prošle je godine navršila 25 godina postojanja. Tijekom četvrt stoljeća razvila je podetikete Bonzai Progressive, Bonzai Basiks, Bonzai Elemental, Bonzai Classics i Bonzai Back Catalog, koje jasnije preciziraju žanrove kojima se bave, no na svojem početku Bonzai je bio sinonim za brzi, energični i sirovi hard trance zvuk velikih dvorana u kojima su se održavali rave partiji.

3 Yves Deruyter - Back To Earth (2000)

Yves Deruyter je belgijski DJ i producent koji je rođen u Antwerpenu 1970. Tijekom svoje uspješne karijere svirao je na partijima kao što su Mayday, Energy, Love Parade, Street Parade, Nature One, Trance Energy, Mystery Land, Inner City, Sensation Black, Dance Valley, Groundzero, Frequence, Decibel Outdoor, Defqon 1, Gatecrasher, I love Techno, Antwerp is Burning, City Parade i Tomorrowland, a zvuk velikih dvorana imao je veliki utjecaj na njegov rad. Od kada je popisao ugovor s etiketom Bonzai, njegov je uspjeh rastao, a singl koji je prethodio Back to Earth zvao se je Calling Earth i prodan je u više od 70,000 kopija samo na vinilu. Nina ga pušta na festivalu Exit u Novom Sadu.

2 Cherrymoon Trax - The House Of House (1994)

Yves Deruyterov najpoznatiji moniker Cherrymoon predstavlja rođenje ovog novog zvuka definiranog gradacijom sintesajzera koji prerasta u divlji opsesivni sintetski ritam i kulminira ogromnim praskom koji vas obavještava da ste proživjeli senzacionalnom vrhunac. Singl koji Nina Kraviz redovito pušta u svojim setovima, a neki DJ-i ga nikad nisu ni prestali puštati od kad je nastao 1994.
Kraviz ga vrti na podiju klub Berghain u Berlinu.

1 Jones & Stephenson - The First Rebirth (1993)

DJ Franky Jones & Axel Stephenson su produkcijski tim koji je predstavljao jednu od pokretačkih snaga iza slavne etikete Bonzai, koja je pomogla oblikovati
lice belgijske plesne kulture i šire. Njihov najveći hit The First Rebirth još uvijek odolijeva duhu vremena nakon 25 godina od nastanka i svakog se vikenda pušta na svim kontinentima, što je gotovo nemoguće postići s elektroničkom glazbom čija je industrija bazirana na superbrzim promjenama trendova.
Ninočka je zabilježena kako ovaj singl pustila na eventu Sõnar u Barceloni!

Load the next article...
Loading...
Loading...