Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

50 milijuna pjesama je nestalo sa MySpacea

MySpace izgubio 12 godina glazbe

  • Mixmag Adria
  • 18 March 2019
50 milijuna pjesama je nestalo sa MySpacea

Veliki dio Myspace arhive je izgubljen.

Izvješća kruže na Redditu, blogovima i društvenim medijima da 12 godina podataka uploadanih između 2003. i 2015. više nisu dostupni zbog "projekta migracije servera". Najmanje 50 milijuna pjesama uploadano je od strane 14 milijuna umjetnika u tom razdoblju.

Siva traka na vrhu glazbenih stranica Myspacea poručuje: "Kao rezultat projekta migracije servera, sve fotografije, videozapisi i audio datoteke koje ste prenijeli prije više od tri godine možda više neće biti dostupni na Myspaceu. Ispričavamo se zbog neugodnosti i preporučujemo da zadržite sigurnosne kopije. "

Myspace je bila dominantna platforma društvenih medija krajem 2000-ih i postala je de facto platforma za hosting glazbe za mnoge umjetnike i etikete. Nakon što ga je kupila tvrtka News Corporation i izgubila temelje ispred novih usluga kao što je Facebook, njegova vrijednost i baza korisnika je pala, što je dovelo do zajedničke kupnje Specific Media Group i Justina Timberlakea u 2011. godini.

Još jedan period borbe doveo je do nove prodaje tvrtci Time Inc. 2016., koja je pak izvršila prodaju Meredith Corporation prošle godine.

Ouch.

Loading...
Loading...