Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Ako policijski pas na ovom partyju sumnjičavo sjedne pored vas, nećete ući

Čak i ako nemate nikakve droge kod sebe

  • Mixmag Adria
  • 6 June 2018
Ako policijski pas na ovom partyju sumnjičavo sjedne pored vas, nećete ući

Policija planira zabraniti ulaz bilo kome pored koga sjedne policijski pas na ulazu na nastup Above & Beyond u Sydneyu koji je zakazan ovog vikenda - čak i ako nemaju nikakvih droga kode sebe.

U medijskom izdanju, pomoćnik povjerenika komandanta regionalnog zapadnog dijela jugozapadne pokrajine Peter Thurtell rekao je kako će bilo kome prema kome pas pokaže nekakvu indikaciju biti zabranjen ulazak u Sydney Showgrounds, koji košta 130 dolara po ulaznici.

Glasnogovornica policije iz New South Walesa (NSW) potvrdila je Sydney Morning Heraldu kako ljudi pored kojih je pas sjeo neće biti uhićeni ili optuženi ako nisu bili u posjedu droga, ali bi će im biti zabranjen ulaz.

U izvješću se navodi: "Statistika dobivena od vlade pokazala je da ispitivanja provedena u 2011. godini kad je pas sjeo pored "sumnjive" osobe koja bi mogla posjedovati drogu u 14.102 slučajeva. U 11.248 slučajeva - oko 80% - nije bilo pronađeno nikakvih droga."

NSW Zelenih David Shoebridge, koji vodi kampanju Sniff Off, kazao je kako je taj potez "jasna zlouporaba policijskih ovlasti".

"Nije protuzakonito da vas pas pogrešno detektira", rekao je.

"Već dugi niz godina poznato je da između dvije i trećine i tri četvrtine indikacija pasa droga predstavljaju lažne detekcije u kojima ljudima nisu pronađene nikakve droge.

"Teško je vidjeti kako bi takva akcija policije mogla biti legalna, i kako to uključuje kaznu u odsutnosti bilo kakvog prekršaja.

"Rat protiv droga je rat mladim ljudima, bez utjecaja na javnu sigurnost i zločin."

Shoebridge se dodatno oglasio i na Twitteru: "Ovo nije prvi put da su to učinili, policija je odbila ulazak ljudima koji su prošli mjesec pretraženi i kojima nije ništa ronađeno u Midnight Mafia prošlog mjeseca.".

Load the next article...
Loading...
Loading...