Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Âme Live i HVOB na Tvrđavi Sv. Mihovila ovog ljeta

Veliki ljetni spektakl u Šibeniku

  • Mixmag Adria
  • 3 June 2019
Âme Live i HVOB na Tvrđavi Sv. Mihovila ovog ljeta

Jedan je istraživač dalekih galaksija, a drugi skladatelj. Nisu ni slutili da će njihov susret u trgovini pločama u rodnom Karlsruheu biti sudbonosan za budućnost plesne glazbe. Kemija između dvojice prijatelja rezultirala je stvaranjem dvojca Âme, danas jednog od najutjecajnijih na svjetskoj elektroničkoj sceni.

Âme su nebrojeno puta nastupali u klubovima te na festivalima u Hrvatskoj, no ovog puta će se predstaviti u live izdanju 10. kolovoza u prekrasnom ambijentu Tvrđave svetog Mihovila u Šibeniku. Prošloljetni sjajni glazbeni doživljaj, kojeg su ondje upriličili Kruder & Dorfmeister i DJ Hell, ponukao je Collage EventsEvents i Tvrđavu kulture Šibenik na novu suradnju.

Live svirke su poslastica za mnoge koji od elektroničke glazbe žele više od DJ nastupa, a malo tko to čini bolje nego Frank Wiedemann iz Âme. Njegova savršena kombinacija originala, remixeva i posebno aranžiranih izdanja ovog popularnog dvojca neponovljivo suiskustvo koje jednostavno tjera na ples.

Osim što su rado viđeni gosti na svim važnim svjetskim plesnim događanjima, Âme su zadužili scenu i brojnim izdanjima od kojih će neka zasigurno ući u povijest elektronike, poput hitova Rej, Mifune, Tatischeff ili Junggesellenmaschine. Važan doprinos daju i kao vlasnici jedne od danas najprominentnijih elektroničkih etiketa Innervisions koju su osnovali sa slavnim Dixonom.

Uz brojna zajednička izdanja, Dixon i Âme često nastupaju zajedno, a posebno na Innervisions i Lost In A Moment eventima, koji se u organizaciji njihove kuće održavaju na najatraktivnijim lokacijama u svijetu. Osobito se pritom pamti prošlogodišnji spektakl u londonskom Royal Albert Hallu.

Uz Âme u Šibeniku će nastupiti popularni elektronički duo HVOB (Her Voice Over Boys) koje znalci nazivaju jednim od intrigantnijih otkrića posljednjih godina. Iz Beča su svojom nenametljivom ugodnom kombinacijom elektronike, ambienta i oldschool housea upotpunjenom vokalima krenuli u glazbeni pohod po svijetu i održali koncerte na svim kontinentima, uključujući svirke na prestižnim festivalima kao što su Burning Man i Sonar. Anna i Paul su od 2012. izdali četiri albuma, a posljednji svježe objavljeni Rocco promovirat će na sv. Mihovilu. Ističu kako žele razvijati svoj zvuk bez ikakvih utjecaja, pa u vrijeme stvaranja albuma ne slušaju drugu glazbu.

Nakon ovih dvaju nastupa zabava se nastavlja uz LHF Showcase. Riječ je o predstavljanju poznatog Lighthouse Festivala koji se godinama održava u Poreču i Capetownu. Posjetitelji cijene intimni ugođaj ovog festivala do te mjere da se ulaznice rasprodaju odmah po puštanju u prodaju. U Šibeniku će publiku rasplesati njihovi rezident DJ-i Vince i Thome iz Beča.

Tvrđava svetog Mihovila bit će dekorirana posebnim svjetlosnim instalacijama te ozvučena već nadaleko poznatim sustavom tonskog maga Brace Radovića. Sve navedeno doprinijet će jednom od najuzbudljivijih glazbenih događaja ovog ljeta za koji domaći i posjetitelji iz ex yu regije trebaju u pretprodaji izdvojiti 240 kuna, a ostali 300 kuna. Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrija. i na prodajnim mjestima Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku: Infopult Tvrđave sv. Mihovila (Zagrađe 21), Barone shop na Tvrđavi Barone (Put Vuka Mandušića 28), City Point šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1).

Ostale informacije potražite na službenom Facebook eventu.

Load the next article
Loading...
Loading...