Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Amsterdamski Sugar Factory prisiljen podnijeti zahtjev za stečaj

Legendarni klub se zatvara nakon 14 godina postojanja

  • Mixmag Adria
  • 9 January 2019
Amsterdamski Sugar Factory prisiljen podnijeti zahtjev za stečaj

U ponedjeljak, 7. siječnja, amsterdamski Sugar Factory podnio je zahtjev za stečaj i zauvijek zatvorio svoja vrata nakon 14 godina rada.

"Iako je klub funkcionirao bez ikakvog oblika subvencioniranja, eksploatacija nije prikupila dovoljno prihoda, nakon čega je klub sada prisiljen podnijeti zahtjev za stečaj", navodi se u priopćenju na internetskoj stranici kluba. "Vlasnici Sugar Factorya opsežno su istraživali mogućnosti ponovnog pokretanja, ali to se pokazalo nemogućim zbog nepodmirenih dugova."

Sva prodaja karata za predstojeće nastupe i klupske događaje, koji su planirani do kraja travnja, zaustavljena je. Nema riječi o tome hoće li ili neće biti vraćen novac onima koji su već kupili ulaznice za ove događaje. Klub na svojoj Facebook stranici navodi da će organizacija "učiniti sve što je u njezinoj moći da potraži rješenja".

Sugar Factory je široko cijenjen kao čvorište različitih glazbenih supkultura u Amsterdamu, a vrata kluba bi bila otvorena sedam dana u tjednu. U njemu su sudjelovali umjetnici kao što su J. Dilla, Carl Craig, Gilles Peterson, Roy Ayers, Lily Allen, Modeselektor, Joss Stone, Madlib, Frankie Knuckles, Gregory Porter, Kerri Chandler, SUUNS, Âme & Dixon, Black Coffee i mnogi drugi.

Pogledajte Jorisa Voorna na uzbudljivoj turneji po Amsterdamu u četvrtoj epizodi Mixmag dokumentarne serije My City.

Loading...
Loading...