Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Anthony Bourdain je u Berlinu ručao s Ellen Allien u zadnjoj epizodi emisije "Parts Unknown"

Razgovori o kreativnoj privlačnosti Berlina uz kobasice i pirjanu govedinu

  • Mixmag Adria
  • 13 June 2018
Anthony Bourdain je u Berlinu ručao s Ellen Allien u zadnjoj epizodi emisije "Parts Unknown"

Anthony Bourdain bio je slavni televizijski voditelj, kuhar i pisac, a vijesti o njegovoj iznenadnoj smrti prošloga petka još je svježa u svjetskim medijima. Šezdesetjednogodišnji Bourdain pronađen je mrtav u Francuskoj, gdje je snimao epizodu emisiju "Parts Unknown" za medijsku kuću CNN .

Ova je emisija trenutno u svojoj jedaneastoj sezoni, a početkom tjedna je emitirana prva epizoda od Bourdainove smrti.

Šesta epizoda sezone se fokusira na slavni grad Berlinu, posebno ističući gradski naglasak na kreativna djela umjetnika i glazbenika.

Vođa rock banda The Brian Jones Massacre, Anton Newcombe ugostio je Bourdaina u vlastitom domu, gdje su uživali u domaćoj hrani, a Anthony je na večeru odlučio pozvati i Berlinku Ellen Allien, s kojom se je našao u restoranu hotela Michelberger.

Uz tradicionalni njemački obrok koji je na jelovniku imao kobasice, pirjanu govedinu, hren i krumpir, Ellen je Bourdainu govorila o jedinstvenosti Berlina, koji kreativcima pruža daleko više od bilo koje europske metropole.

"Berlin je nakon drugog svjetskog rata postao razrušeno zgarište. Nije bilo ničega, a uništena je i povijest grada. Nije nam bilo druge, nego da krenemo iz početka i stvorimo novi Berlin. Taj proces nije završen, nego još uvijek traje.

Kad dođete u Berlin, okolina stvaralački utječe na vaše odluke i imate osjećaj kao da morate pomoći u izgradnji grada. Ja sam dio toga. Odem li u Pariz, ne osjećam se kao dio Pariza, jer je u gradu očigledno prisutno toliko povijesti. No, ovdje svi imamo osjećaj da nešto stvaramo. Mislim da je to jedan od najvažnijih razloga zašto toliko ljudi želi ovdje živjeti"

Dodatne zanimljivosti iz epizode pogledajte ovdje!

Load the next article...
Loading...
Loading...