Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Apple je predstavio novu seriju MacBook Pro računala

Glazbenici i dizajneri nisu nikada bili sretniji

  • MIXMAG ADRIA
  • 29 October 2016
Apple je predstavio novu seriju MacBook Pro računala

Nakon dugih šest godina, Apple je napokon predstavio novu seriju MacBook Pro prijenosnih računala.

Prvi MacBook Pro predstavljen je 2001. godine. Zamjena je došla u obliku druge serije 2010. godine. MacBook Pro je od tada bio nepromjenjen i napokon je došlo vrijeme da profesionalci dobiju novog mezimca s kojim će nesmetano moći obavljati svoje zadatke.

Na dugo iščekivanom Apple eventu koji se održao u njihovom središtu u Cupertinu u Kaliforniji, predstavljena je najnovija serija MacBook Pro prijenosnih računala. Kao i do sada, MacBook Pro računala će biti raspoloživa u dvije veličine, 13 i 15 inča. Ono što je novo, seže daleko dublje od same dimenzije a tiče se hardverskog i software unaprijeđenja koje će razveseliti sve profesionalne glazbenike i dizajnere.

Osim što je zahvaljujući novom i7 procesoru najnovije generacije daleko brži nego do sada, na odmet neće biti niti nova serija SSD diskova s kapacitetom do nevjerojatnih 2 terabajta. Posebno je impresivna AMD-ova Polaris GPU grafička koja nudi 4GB VRAM-a što omogučava spajanje čak četri 4K ili dva 5K monitora odjednom. Poseban interes pobudio je OLED multitouch ekran koji se nalazi u vrhu tipkovnice, a omogućava jednostavnij ekorištenje mnogih funkcija računala.

Više detalja o novom Apple MacBook Pro prijenosnom računalu saznajte u promo videu u nastavku, a u komentarima ispod teksta nam napišite kakvo je vaše mišljenje o Apple proizvodima: dali ste ljubitelj ili pak mislite da su precjenjeni i alternativu pronalazite u jeftinijim PC modelima?

Load the next article
Loading...
Loading...