Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Atari je otkrio Ataribox i želimo jedan

Nostalgija je s ovim jaka

  • Mixmag Adria
  • 22 July 2017

Atari je objavio slike svoje nadolazeće igraće konzole, Atariboxa, prve igraće konzole nakon više od 20 godina.

Ataribox dolazi u drvetu i u crnom rebrastom staklu, kao podsjetnik na originalnu konzolu izašlu davne 1977. godine. Imat će četiri USB ulaza, HDMI priključak i čitač SD kartica. Iz Atarija kažu da prednja ploča dolazi u drvetu ili u staklu, a najavljuju i da će se moći birati između dvije verzije konzole: drveng izdanja i crno / crvenog izdanja.

Atari još nije objavio nikakve detalje o internim značajkama novog uređaja, ali su naveli kako će, osim klasičnih igara, konzola poržavati i nove, suvremene igre.

Kompanija je prošli mjesec objavila video teaser za novu konzolu, a izvršni direktor tvrtke Fred Chesnais je rekao da će uređaj biti baziran na PC tehnologiji. U idućim mjesecima očekuju se dodatne informacije iz Atarija.

S novom konzolom očekujemo i povratak i klasičnih Atari igara, poput Pac-Mana, Ponga, Space Invadersa i Asteroidsa.

Posljednje izdanje tvrtke bio je Atari Jaguar, 1993. godine, prije nego što su tržište igraćih konzola preuzele tvrtke poput Sonya, Nitenda i Sege.

Atari se vratio igračim uređajima godinu dana nakon stečaja 2013. godine, s naglaskom na mobilne i casino igre. Iz Atarija su najavili kako će detalje o konzoli poput specifikacija, igara i cijene konzole dijeliti ‘korak po korak’, tražeći reakciju fanova i prateći što oni očekuju.

Ataribox je najnoviji uređaj koji se pridružio oživljavanju retro igrica posljednjih godina, nakon Nintendovog uspješnog ponovnog pokretanja NES Mini u 2016. godini. Nintendo planira izbaciti SNES Mini igraću konzolu u rujnu, novu verziju svog klasičnog uređaja iz 1990-ih.

Atari je svoju prvu igraću konzolu izbacio davne 1977. godine, bio je to Atari 2600, originalno nazvan Atari VCS. Prodano je oko 30 milijuna originalnih konzola, a slijede je Atari 5200 i 7800. Atari Jaguar izašao je 1993. godine, ali je posrnuo pod konkurencijom Sega Saturna i Sonyevim izuzetno uspješnim PlayStationom, koji izlazi dvije godine kasnije. Konzola je prodana u samo 250.000 primjeraka prije nego što je povučena.Load the next article
Loading...
Loading...