Search Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Autobusna i željeznička stanica u Chicagu pušta house, soul i funk!

'An Extended Song of Our People' (AESOP) puštati će mikseve lokalnih DJ-eva

  • Mixmag Adria
  • 10 April 2019
Autobusna i željeznička stanica u Chicagu pušta house, soul i funk!

Nakon opsežnog remonta vrijednog 280 milijuna dolara, stanica Red Line 95. Street u Chicagu otkrila je „prvi takve vrste“ prostor za izvedbu na novoj autobusnoj i željezničkoj postaji zajedno sa svojom vlastitom radio stanicom i DJ pultom.

Umjetnik i aktivist iz Chicaga Theaster Gates udružio se s Chicago Transit Authority (CTA) kako bi stvorili novu radio postaju nazvanu An Extended Song of Our People (AESOP). Smješten u sjevernom terminalu tranzitne zgrade, radio će vrtiti live mikseve a lokanlni umjetnici i stanovnici će govoriti o povijesti glazbe u Chicagu.

"(Možemo) koristiti radio postaju kao platformu za pojačavanje svakodnevnih ideja, svakodnevnih interesa naših ljudi", rekao je Gates tijekom javnog emitiranja u ponedjeljak. "Također možemo puštati jako dobar soul, funk, house i gospel". Stanovnici mogu slušati house petkom navečer poput Frankie Knucklesa, a za jutarnje vožnje nešto poput Sonny Rollinsa". Nadamo se da bi se emitiranje AESOP-a moglo konačno proširiti i na online streaming.

Theaster Gates, bivši zaposlenik CTA-e, trenutno je prvi direktor programa Chicago Transit Arts. Uz pomoć gradonačelnika Rahma Emanuela, Gates i sadašnja gradska uprava nadgledali su 60 novih umjetničkih javnih umjetničkih instalacija, što je više nego udvostručilo sadašnju kolekciju CTA. Najnovija kreacija Gatesa, par velikih tapiserija napravljenih u cijelosti od starih vatrogasnih crijeva, također je bila izložena na stanici tijekom otkrivanja.

[via: Curbed Chicago]

Load the next article
Loading...
Loading...