Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

BAM-C konferencija objavila nova imena programa

Balkan Advanced Music (BAM-C) od 25. do 27. aprila okupit će jedinstvene glazbene figure regije i utjecajne internacionalne goste.

  • Mixmag Adria
  • 8 April 2019
BAM-C konferencija objavila nova imena programa

Kao što smo već pisali, regionalna glazbena konferencija Balkan Advanced Music (BAM-C) od 25. do 27. aprila okupit će jedinstvene glazbene figure regije i utjecajne internacionalne goste.

Završna najava programa za prvu BAM-C konferenciju donosi nova imena.

Kao dio noćnog programa dolazi Mixmag Adria sa svojom Rezidencijom u Klubu 1 gdje će tokom druge noći ugostiti zagrebački duo PEZNT (Tom Pasanec x Dejan Marković) koji su do sada izdavali na etiketama kao što su Dirtybird, Defected, Toolroom i druge. Čeka ih velika turneja ovog ljeta gdje bi posebno istaknuli Australiju i Bali u svibnju i ovo je rijetka prilika da ih uhvatite na Balkanu.

Noć prije, zvuk crnogorskog primorja uz 84Bit (Miloš Rakonjac x Nikola Jovićević), duo koji je poslije suradnje sa legendarnim Full Intention nastavio nizati uspjehe s izdanjima na eminentnim svjetskim etiketama, ali i na matičnoj 84Bit Music koju će predstaviti u dnevnom programu i tom prilikom dati šansu neafirmiranim regionalnim producentima da se nađu na specijalnoj kompilaciji koja će biti izdana u suradnji BAM- C i 84Bit Music. Ova noć je idealan program za sve one koji su željni kvalitetnog home-grown house zvuka, a sve to uz podršku Tom Buga, osnivača etikete i klupske večeri Dobar House, ujedno i dobitnika nagrade Ambasador za najboljeg hrvatskog house DJ-a 2017.

Još jedno od iznenađenja ovogodišnjeg BAM-C svakako je Karsten ter Hoeven - voditelj konferencijskog b2b dijela Amsterdam Dance Eventa u kojem je uključen još od 2001. godine u produkcijskom i programskom aspektu ADE-a koji je već duži period globalna platforma za elektroničku glazbu. ''Stvarno se radujem posjetu prvoj Balkan Advanced Music konferenciji u Sarajevu. Balkanska regija je vrlo važna regija za ADE i ima mnogo potencijala.''

''Balkan ima izvanredan kreativni kapital, koji je za mnoge u zapadnoeuropskim gradovima nepoznat i neotkriven. Kada Balkan ujedini snage i nesebično podijeli znanje, rezultat će postati mnogo snažniji i jasniji. BAM-C je važan i nezamjenjiv faktor za kulturni i društveni rast ovog područja.'' Ena Ćosović

Ena Čosović, zvanični ambasador BAM-C za Kopenhagen u svojoj trećoj posjeti Sarajevu dolazi kao DJ, panelist, ambasador i prijatelj grada.

Taste Records

Submarine Vibes label iz Sarajeva dovodi predstavnike Taste Recordsa - Man•E & Rick Nizzy, duo iz Italije koji će biti dio after partyja druge noći BAM-C konferencije. Sve informacije o ulaznicama možete pronaći na www.kupikartu.ba.

Dijana Alagić

Diana Alagić, booking menadžerica Tresora u Berlinu dolazi kao panelista i otkriva nam na koji je način Dimitri Hageman, osnivač berlinskog Tresora, napušteni sef njemačke banke uspio pretvoriti u globalnu ikonu u svijetu napredne muzičke kulture te prema kojem principu sa danas vodi programiranje jednog od najorginalnijih svjetskih klubova.

Merlijin Poolman

''Noć oslobađa um i uvijek donosi svježu inspiraciju i rješenja za novi dan. Noćni gradonačelnik je zagovornik slobodnoumnog društva koji pomaže da se njihove vizije ostvare.'' Merlijin Poolman

Merlijn Poolman, noćni gradonačelnik Groningena poznat po eventima na kineskom zidu dolazi kao panelista i otkriva što znači biti noćni gradonačelnik i kakve ideje ta uloga zagovara.

Felipe Gordon

U sklopu svjetske turneje iz Bogote za noć otvaranja (Industry After Party 01) dolazi Felipe Gordon, kolumbijski Lo-Fi house stručnjak. U koprodukciji sa organizacijom Bezbeli, ova zabava će se odvijati na privatnoj lokaciji za limitirani broj posjetitelja kao službeni industry Afterparty na posebnoj i unikatnoj lokaciji koja će zasigurno biti novo iskustvo Sarajeva za naše regionalne goste.

U okviru BAM-C Cinema programa premijerno će biti prikazan film ruskog režisera Viktora Bude ''Era of Dance'' koji će ispričati priču o počecima tehno revolucije u Sovjetskom Savezu.

Ivan Ramadan

Ivan Ramadan, animator, režiser i umjetnik iz Sarajeva dio je BAM-C Cinema Programa u okviru kojeg će biti prikazan njegov film ''Aždaja'' baziran na bosanskoj legendi o zmaju.

BAM-C u sklopu svog stipendijskog programa za edukativne ustanove koje podstiču razvoj kreativnih industrija omogućio 30 ulaznica za najaktivnije učenike, studente te sekcije muzičkog karaktera.

BAM-C Music X Entertainment Hackhaton u suradnji sa Muzika.hr i kompanijom Mistral realizirat će se u paralelnom programu BAM-C u zgradi Mistrala. Priliku imaju da se prijave timovi sastavljeni od po 4 učesnika, a za one najbolje su pripremljene vrijedne nagrade.

BAM-C ART EXPO će izložiti fotografije edicije JUGOSLAVIJA bosanskohercegovačkog dizajnera sa sjedištem u Londonu - Marka Fehera.

Vidimo se u Sarajevu!

Load the next article
Loading...
Loading...