Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kultne figure glazbenog biznisa iz europe i regije na prvoj BAM-C konferenciji u Sarajevu

Ulaznice za prvi BAM-C u prodaji od 13. februara

  • Mixmag Adria
  • 11 February 2019
Kultne figure glazbenog biznisa iz europe i regije na prvoj BAM-C konferenciji u Sarajevu

Regionalna glazbena konferencija Balkan Advanced Music (BAM-C) od 25. do 27. aprila okupit će jedinstvene glazbene figure regije i utjecajne internacionalne goste.

Dnevni program konferencije odvijat će se u RTV Domu - monumentalnom betonskom bunkeru - zgradi bivšeg Međunarodnog RTV Centra (ZOI 84).

Program će se realizirati uz koprodukcijsku podršku mnogobrojnih partnera na čelu sa BHRT-om i Muzičkom produkcijom BHRT-a, a dio korporativnog programa će biti smješten u Hotel IBIS Sarajevo, dok će noćni koncerti i eventi biti raspoređeni na nekoliko različitih lokacija po gradu.

BAM-C najava na 10-godišnjici agencije BLOW UP

U suradnji sa Goethe-Institutom dolazi Dr.Motte (Matthias Roeingh), osnivač Love Paradea, globalnog fenomena koji ove godine slavi trideset godina od osnivanja. Što je značilo pokrenuti takvu priču i kako je čitava planeta prigrlila ovu filozofiju, saznat ćete na keynote panelu sa Dr.Motteom i u sklopu noćnog programa BAM-C kroz njegov DJ nastup.

Osnivač The Garden Resorta i The Garden Brewery koji je ugostio neke od najvećih svjetskih glazbenih imena odabranog karaktera, Nick Colgan, zajedno sa svojim partnerom Pepi Jogardeom (Josip Huzbin), jedinstvenim muzičkim profesionalcem, predstavit će priču njihove zajedničke agencije Adriatic Coasting i planove za budućnost.

Zvanični ambasador BAM-C, Haris Čustović, profesor na SAE Istitutu u Londonu, u svom opusu na konferenciji priprema diskusiju pod nazivom ‘Klasični elementi u modernoj glazbi’, kao i predavanje / radionicu posvećenu novim tehnikama i trendovima u audio produkciji danas. Moći ćete i poslušati njegov specialni izbor glazbe za BAM-C u noćnom izdanju LAUS Music showcasea.

Posebno zanimljiv nastup stiže od jedne od najzanimiljvijih figura iz svijeta DJ-inga sa balkanskog prostora, Dr. Smeđi Šećer (David Blažević).

Koncept nazvan YUGOJUICE kombinira različite epohe i svjetove slovenskog big band jazz funka, hrvatskog soula, bosanskog disca, srpskog funk breakbeata i makedonskih kola.

Gradonačelnik noći, Noćna ekonomija, Mjerenje indexa Kreativnog otiska i utjecaja prostora za kulturno zračenje, samo su neki od termina koje su zasnovali kompanija VIBE-LAB na čelu sa Mirik Milanom, prvim noćnim gradonačelnikom Amsterdama i njegovim partnerom, Lutz Leichsenringom, koji dolazi predstaviti njihove radne modele i načine uspostavljanja odnosa sub-kultura i državnih organa.

Kao veliki poznavaoci disko ere koja je zahvatila bivšu državu, dolaze Željko Luketić i Leri Ahel - vlasnici labela Fox & His Friends, koji zagovara vinil kao medij i istražuje manje poznatu glazbenu povijest regije, one manje poznate B-strane, restauira izgubljene trake sa originalnom muzikom iz 80-ih te zagovara specifičnu estetiku i autorski pristup izdanjima. Predstavit će se sa svojim aktualnim projektima i najaviti one koji ih očekuju u skoroj budućnosti.

Među partnerima BAM-C konferencije je i MarketMakers projekt koji u BiH djeluje sa ciljem unaprjeđenja strateškog razvoja na više polja među kojima je i diverzifikacija turističke ponude.

“MarketMakers projekt rado podržava BAM-C napore u povezivanju svih aktera glazbene industrije EU i ostatka svijeta kao i mapiranje šireg opsega inicijativa, događaja, festivala i različitih inovativnih pokreta. Na ovaj način kreirat će se potpuno novo tržište za glazbene profesionalce, entuzijaste, amatere ali i ostale“, istaknuo je direktor operacija MarketMakers projekta, Željko Karanović.

Službeno kino Meeting Point (BAM-C Cinema program) premijerno će prikazati najnoviji iskaz njemačke sub-kulture - film 'Symphony Of Now' redatelja Johannes Schaff-a. Film predstavlja skrivenu perspektivu noćnog Berlina, u re-imaginaciji nijemog filmskog klasika ,,Berlin - simfonija velikog grada''.

Glavne BAM-C moderatorice koje veoma dobro poznaju puls ove kulture bit će novinarka i producentica televizije N1 i nekadašnja prezenterica MTV Adria, Naida Kundurović, te Ida Prester, pjevačica grupe Lollobrigida, koja će u okviru noćnog dijela BAM-C programa premijerno predstaviti i svoj projekt Frau Casio.

Broj ulaznica za sve programe je limitiran. Ulaznice se mogu nabaviti od 13. februara prema kategoriranim programima kao što su BAM-C Conference, BAM-C Cinema i BAM-C at Night, po promotivnim cijenama u prvoj fazi pretprodaje putem www.bam-conference.com i servisa Kupikartu.ba

Load the next article
Loading...
Loading...