Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Bassiani, klub iz Tbilisija ponovno otvoren nakon prisilnog zatvaranja

Velika pobjeda za klupsku kulturu Gruzije

  • Mixmag Adria
  • 24 May 2018
Bassiani, klub iz Tbilisija ponovno otvoren nakon prisilnog zatvaranja

Nakon tjedna velikih mirnih prosvjeda zbog zatvaranja Bassiani kluba u Tbilisiju u Gruziji, državni Ministar Unutarnjih Poslova je danas kontaktirao klub kako bi im dao do znanja da im je dopušteno ponovno otvoriti vrata kluba.

Policija je napravila raciju u Bassianiu i klubu Café Galer 12. maja u jutro zbog niza smrti uzrokovanih drogama koje su se dogodile u posljednjih dva tjedna. Unatoč tome što klub nije imao nikakve veze s smrtnim posljedicama vezanim uz droge, mjesto je postalo ciljem klevetničke kampanje i opetovano se borio protiv desničarskih političkih snaga kako bi ostao otvorena tijekom svoje kratke, ali impresivne povijesti.

Dan nakon racija, ljudi su krenuli na ulice kako bi formirali gomilu izvan gruzijskog parlamenta - soundtrack im je bio radosna plesna glazba. Prosvjednici su pozivali na ostavke i gruzijskog premijera Giorgija Kvirikashvilija i ministra unutarnjih poslova Giorgija Gakharija.

Vijest o zatvaranju zaradila je mnoštvo pozornosti globalne elektronilčke glazbene zajednice i nadmašivši međunarodni pritisak, svježe pokrenuta masivnacrowdfunding kampanja i sveopće nezadovoljstvo na kraju je dovelo gruzijski parlament da se ispriča za zatvaranje dva kluba.

Cafe Galer je otvorio svoja vrata jučer, a Bassiani se uskoro opet vraća u akciju.

Unatoč ovoj pobjedi, rat još nije osvojen za klubsku kulturu u Gruziji. U intervjuu za Resident Advisor, osnivač Bassiani Tato Getia je rekao: "Ovo blaćenje kluba i dalje se nastavlja. [Vladina priča] jako dobro radi na javnosti. U toj konzervativnoj zemlji stvarno je lako staviti blato na mjesto govoreći o stvarima poput promoviranja LGBTQ ljudi, i promoviranju uporaba droga. Ova propaganda i dalje se nastavlja. "

Jedna stvar je sigurna, gruzijska desničarska vlada je znatno podcjenila moć elektroničke glazbe i njezine globalne zajednice. Ova bitka još uvijek nije gotova.

Load the next article...
Loading...
Loading...