Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Bassiani skuplja novac putem crowdfundinga za sudske troškove u borbi za opstanak

Klubu iz Tbilisija prijeti zatvaranje nakon provedenih racija

  • Mixmag Adria
  • 23 May 2018
Bassiani skuplja novac putem crowdfundinga za sudske troškove u borbi za opstanak

Bassiani je postavio fond za donacije u pripremi za sudske borbe koje slijede.

Poznati klub iz Tbilisija zatvoren je od 12. svibnja, kao i neki drugi nakon što je naoružana policija napravila raciju zbog niza smrtnih slučajeva vezanih uz droge u glavnom gradu Gruzije za koje Bassiani tvrde da nema veze s njihovim noćnim klubom. Tim koji vodi Bassiani kaže da su bili cilj kampanje blaćenja desnih političkih grupa.

U vikendu kad je došlo do racije, prosvjednici su se okupili izvan gruzijskog parlamenta i održali iznanadni rave, tražeći ostavku gruzijskog premijea Giorgija Kvirikashvilija i ministra unutarnjih poslova Giorgija Gakharija.

Novosti su također primile mnoštvo reakcija plesne zajednice, a berlinski klubovi su najavili svoje prosvjedne rejvove. Gruzijska vlada je također obećala da će istražiti policijsku brutalnost nakon racija.

Bassiani je sada objavio novu izjavu, otkrivajući kako je klub još uvijek zatvoren i pod prijetnjom trajnog zatvaranja, govoreći: "Iza kacige BASSIANI nalazi se bijesni ratnik koji se bori za nove ideje i koji neće odustati od borbe za slobodu. Nećemo se zaustaviti i nastavit ćemo se boriti protiv nepravednog sustava i nejednakosti. Puno vam hvala na vašoj bezuvjetnoj ljubavi i podršci. "

Klub je osnovao donacijski fond "pomoći zadržati BASSIANI / HOROOM & HOROOM NIGHTS tim i klub, pripremiti pravnu bitku i zaustaviti državnu potlačenost".

The club has set up a donation fund to “help retain BASSIANI / HOROOM & HOROOM NIGHTS team and venue, to prepare a legal battle and stop the state oppression”.

Donirati možete ovdje, a u nastavku pročitajte njihovu izjavu.

Load the next article...
Loading...
Loading...