Search Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Behringer demonstrira klon legendarne TR-808

Stopostotno analogna verzija Rolandove ritam mašine

  • Mixmag Adria
  • 5 May 2018
Behringer demonstrira klon legendarne TR-808

Njemački proizvođač hardverskih instrumena ta Behringer, podijelio je novi videozapis koji otkriva kako funkcionira novi klon Rolandove ritam mašine TR-808.

Prigodnog imena RD-808, nova ritam mašina je gotovo ista kao i originalna TR-808, koju je Roland izbacio 1980. Radi se o stroju koji je definirao zvuk elektroničke glazbe kakvu danas poznajemo. Behringer vrtoglavu potražnju za analognom verzijom ove magične kutije želi zadovoljiti svojom verzijom, koja dolazi s nekoliko novih ažuriranih značajki.

Resident Advisor tvrdi da RD-808 ima 11 nezavisnih analognih izlaza namijenjenih za višekanalno snimanje udaraljkaških sekvenc. Tu je i mogućnost korištenja USB priključka za sinkronizaciju MIDI podataka. YouTube kanal Sonicstate nudi prvi uvid u korištenje RD-808, a Behringer tvrdi da je tvrtka vjerojatno samo nekoliko mjeseci od masovne proizvodnje. Zajedno s klonom TR-808, Behringer planira proizvoditi zbirku drugih klonova, uključujući TR-909, Minimoog, ARP 2600, Oberheimer OB-Xa i VP-330 Vocoder Plus tvrtke Roland.

Pogledajte videozapis u nastavku kako biste vidjeli RD-808 u akciji.

Load the next article
Loading...
Loading...