Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Priča se da se Berghain zatvara “do kraja 2022.”

Kućni label i booking agencija Ostgut Ton već su prestali s radom

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 17 October 2022
Priča se da se Berghain zatvara “do kraja 2022.”

Priča se da će se Berghain zauvijek zatvoriti do kraja 2022. O zatvaranju ove poznate berlinske institucije, otvorene od 2004. godine, počelo se pričati nakon zatvaranja klupske izdavačke kuće i booking agencije Ostgut Ton.

Prema Faze Magazinu, “konačni kraj” Berghaina doći će do kraja godine, kako tvrdi nekoliko izvora iz kluba. “Berghain se zauvijek zatvara - konačni kraj će doći ove godine”, navodi jedan izvor. “Jedan od osnivača već je isplaćen i navodno se seli na imanje u Brandenburgu”, naveo je drugi izvor. “Ostalima jednostavno više 'ne ide' i imaju druge životne planove na umu.”

Magazin Faze dodaje da mjesto nakon zatvaranja neće preuzeti druga organizacija noćnog života: “U ovom slučaju postoje različiti koncepti, na primjer prepuštanje kluba mlađima ili prodaja drugom operateru. Očigledno, to nije poželjno.” Prema izvoru, Berghainovo “poglavlje bi konačno trebalo biti zatvoreno” bez daljnjih iteracija kluba, a mjesto ne bi nastavilo postojati kao umjetnička lokacija kao što je bilo tijekom pandemije. Ovo nije prvi put da su u glazbenom svijetu kružile glasine o zatvaranju Berghaina. Ali nakon što je interna booking agencija Ostgut Bookings nedavno najavila zatvaranje, pojavila su se nagađanja je li ovo doista kraj 18-godišnjeg rada kultnog mjesta. Ostgut Bookings bit će posljednji ogranak Berghainova brenda Ostgut koji će se zatvoriti, a diskografska kuća Ostgut Ton zatvorila se ranije ove godine nakon izdavanjaobljetničke kompilacije imprinta 'Funfzehn +1'.

Berghain je prvi put otvoren pod imenom Ostgut 1998. godine, a kasnije su ga osnivači Michael Teufele i Norbert Thormann 2004. pretvorili u techno klub. Svjetski poznati klub trenutno ima preko 250 zaposlenika i desetak rezidenata.

Mixmag je kontaktirao Ostgut Ton za komentar.

Loading...
Loading...