Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Berlinske vlasti doniraju milijun eura za spas klupske kulture

170 klubova zatvoreno u posljednjih nekoliko godina

  • Mixmag Adria
  • 1 December 2017
Berlinske vlasti doniraju milijun eura za spas klupske kulture

Berlin je diljem svijeta poznat kao glavni simbol underground klupske kulture. I dok opravdava svoju reputaciju techno meke, grad se svejedno suočava s mnogim izazovima, sličnima kao i mnogi drugi svjetski klubovi..

Za primjer, oko 170 klubova je zatvoreno u Berlinu od 2011 godine, a grad je kroz to vrijeme doživio i određene promjene, kao što su rast interesa na tržištu nekretnina i građevinskim razvojem.

No, kreativna scena i klubovi su stup Berlina. Po nekim procjenama, od 32 milijuna turista koliko ih godišnje posjeti grad, 50 posto otpada na one koji su došli zbog "noćnog života" i "otvorenog duha grada", što generira milijune prihoda.

Upravo zbog toga, nedavna odluka parlamenta da donira €1 milijun pomoći klubovima u centru grada za izradu zvučne izolacije, nimalo ne iznenađuje. Klubovi su se našli u situaciji da bi mogli biti zatvoreni radi pritužbi zbog buke.

Nakon što je proglasio techno kulturom te smanjio poreze klubovima, Berlin se još jednom pokazuje kao grad koji je prepoznao vrijednost i potencijal elektronske glazbe te grad koji bez premca nosi titulu glavnog grada techno glazbe.


Load the next article...
Loading...
Loading...