Search Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

BIH u martu: X Kultura, eXposure, Tehnologija 4, Umek, Submarine Vibes...

Sprema se vruće proljeće

  • Mixmag Adria
  • 3 March 2017
BIH u martu: X Kultura, eXposure, Tehnologija 4, Umek, Submarine Vibes...

U Bosni i Hercegovini se ovaj mjesec misli ozbiljno partijati, a promotori su se probudili iz zimskog sna.

X KULTURA: MARK KNIGHT

Kad: Petak, 3. mart
Gdje: Dom Mladih - Skenderija, Sarajevo

Mark Knight, cijenjeni londonski house producent i jedan od najpoznatijih DJ-eva koji je surađivao s mnogim poznatim imenima pop, rock i elektroničke glazbe ujedno je i osnivač uglednog labela Toolroom Records dolazi u Sarajevo.

Warmup večeri odraditi će X Kultura DJ Contest winner - Marina Mimoza, Kopipest, Dynnotik, illian H & Ryo aka #RAJVOSOUND a nakon Marka nastupiti će Alexander de Funk, Six&Belly i Eduy.

TEHNOLOGIJA 4: JOLLY JOKE

Kad: Petak, 3. mart
Gdje: Kafnica Dobrila, Banja Luka

U petak 3. marta u banjalučkoj Kafanici Dobrila ide zaista posebna zabava. Dragi gosti s juga u dubini kontinenta. Jolly Joke iz Makarske, Maroje iz Dubrovnika i Freak iz Trebinja će vas grijati na plesnom podiju, a za blagu potpalu tu je Coa kao banjalučka podrška.

JOLLY JOKE & MAROJE

Kad: Subota, 4. mart
Gdje: Arabica, Mostar

S obzirom da je ovo mala zemlja s puno rejvera bit će posebno poslušati ova dva lika u Mostaru s obzirom da noć prije nastupaju Banjaluci. Nakon skoro dvije pune godine, Jolly Joke iz Makarske ponovo dolazi klub Arabica, a s njim dolazi i Maroje iz Dubrovnika, mlada snaga Bitchblacka . Poznavajući njihov rad, njihov zvuk i mix mostarska publika ima da se istopi.

SIJAH & KOLENDA ALL NIGHT

Kad: Subota, 4. mart
Gdje: Loft, Sarajevo

Istu noć, 4.marta u sarajevskom klubu Loft prvi put će se predstaviti domaći poznati DJ dvojac Sijah & Kolenda, koji još od 2005. godine skupa dijele techno i house, a ponajviše zlo i naopako. Za njih kažu da su majstori cjelovečernjih setova, a upravo jedan takav će prirediti i ovu noć. Puštaju glazbu za dušu, ali i za tijelo spremno na cjelovečernji ples

EXPOSURE & SOVA CLUBBING: TOMY DECLERQUE

Kad: Subota, 4. mart
Gdje: Aquana, Banja Luka

Na eXposure zabavu, koja će se održati 4. marta u banjalučkom klubu “Aquana” u goste stižu slovenački DJ i producent Tomy DeClerque i Tuzlak Goran Emkić. Banjalučki warm up čine Alexander G, Torby J i Đorđe Dragić.

Interesantno je to što su se na ovoj zabavi udružili dva tima kreativaca i to Sova clubbing brend, koji se brine za logistiku i sve organizacione aspekte ovog događaja. Tim eXposure je birao izvođače, a cilj je da i ova eXposure zabava dugo ostane u lijepom sjećanju svakog posjetitelja.

KRISTIJAN MOLNAR ALL NIGHT LONG

Kad: Petak, 10. mart
Gdje: Fabrique, Banja Luka

Kristijan Molnar - jedan od najvećih miljenika domaće scene u petak 10. marta nastupa ”all night long” u klubu Fabrique!
Kristijanova karijera van radijskog boksa konstantno raste i do sada može da se pohvali nastupima na svjetski poznatoj Dance Areni Exit festivala, Love Fest-u i MAD In Belgrade festivalu ali i u klubovima širom regije i Europe...

DIE TANZNACHT: FRANZ ALICE STERN

Kad: Petak, 17. mart
Gdje: Dom Mladih, Sarajevo

17.marta 2017 amfiteatar sarajevskog Doma Mladih će opet biti pun. Sarajevska ekipa Submarine Vibes nema mira i nastavlja sa uvozom njemačkog zvuka i to veoma uspješno, ovaj put predstavlja: Franz Alice Stern (Berlin, DE) (Get Physical, Trapez LTD, Parquet, Submarine Vibes, Click Records)
Lokalna podrška: Sijah&Kolenda (Submarine Vibes), Hibrid (DJ Set) (Submarine Vibes), G. Edd (Bjutiful Selekšn), DJ KEON (Veri Gud Najs) + VJ Skali.

ROOF SEASON

Kad: Subota, 18. mart
Gdje: Calamus Club, Mostar

Biti u Mostaru u rano proljeće može biti zaista egzotično. 18. marta u Calamus Clubu možete spremiti svoje uši za izvanredne setove mostarke Marine Mimoze, splitskog Madezha i Igora HDP aka Trash Diskos koji je vremenskom mašinom doputovao iz nekog drugog doba...ako smijem tipovati, ovo bi bio moj tip za mart iz razloga koje trebate čuti na samoj zabavi...

Zabava se odvija u suradnji s DiscoBella, Cruise Split i Street Arts Festival Mostar.

MINISTRY OF SOUND: UMEK

Kad: Subota, 18. mart
Gdje: My Face, Sarajevo

Ovog marta, Ministry of Sound dolazi u BIH, udružujući snage sa jednim i jedinim UMEK-om i njegovom - 1605 Music Therapy - produkcijskom kućom.

18. marta u ambijentu kluba My Face, ove noći bit će otvorena vrata za ljubitelje tvrđeg zvuka.

FOUR IN A ROW / PART2: BART SKILS

Kad: Subota, 18. mart
Gdje: Vegas, Tuzla

Istu noć u tuzlanskom Vegasu ide prava techno zabava. New Sound & Elek3k Project u suradnji s klubom Vegas nastavljaju s najavljenim partijima i projektom "Four in a row". Prvi gost bio je Christian Smith (Tronic), a ovog puta ugoščuju Bart Skilsa (Drumcode, Amsterdam). Bart Skils je jedan od najrespektabilnijih i najtraženijih holandskih techno DJ / producenata i premijerno će nastupiti u Club Vegas 18.03.2017. Techno ljubitelji posebno vole njegove setove koji su veoma dobro osmišljeni. Izdanja i rermiksevi za Drumcode, 100% Pure, Tronic Music, Break New Soil Recordings, Cocoon su priznati u svijetu kao neke od najvažnijih traka koje izlaze iz Holandije u posljednjih nekolika godina. Nakon izdanja u februaru 2016 na renomiranoj Drumcode etiketi, traka "Fifth Gear" je postala sastavni dio liveset od strane Sven Vätha, a kasnije je licencirana za "Sound of 17th season" oficijalnu Cocoon kompilaciju.
Na ovom događaju nastupiti će već poznata na našim prostorima Sugar Lobby iz Beograda čiji su setovi više puta prihvaćeni sa osmijehom na licu, Daniela Koler iz Salzburga, dobro poznati tuzlanski DJ producent Chipi, Incept i Remedy. Zagarantovan je techno spektakl!

S ONE SKY BAR LIVE BROADCAST

Kad: Subota, 18. mart
Gdje: S One Sky Bar, Sarajevo

Za ozbiljnije rejvere i klabere u stalnom radnom odnosu u subotu 18.marta destinacija bi trebala biti sarajevski S One Sky Bar. U nevjerojatnom ambijentu Sky bara dogoditi će se jedna važna zabava. Jedan od glavnih likova Ibiza Sonica radija dolazi da nas mazi svim onim hitovima koji će se puštati ovog ljeta u klubovima Ibize. Ova zabava će se prenositi putem interneta u nekoliko svjetskih ispostava Radija Ibiza Sonica. Čovjek koji dolazi u najljepši sarajevski Sky bar S one se zove Igor Marijuan i siguran sam da ćete se iznenaditi kakvog giganta možete slušati ovu noć. Ovo je dio organiziranog programa World finest club u kojem se našao i sarajevski S One. Lokalnu podršku pruža Amir Groove.

STEREOGROOVE 2ND ANNIVERSARY

Kad: Subota, 25. ožujak
Gdje: Velika hala željezare, Zenica

Nastupit će: Fernanda Martins, Duart, Kristina Lalić, Tea Vučkovič, Davor B i A.Dot

KOLEKTIV KREATIVA TOUR

U Sarajevu se načela još jedna kvalitetna priča. Naime, tri poznate ptice sarajevskog noćnog života udružile su snage i ima da vas pometu - MC Babooka/Skilla na mikrofonu, NKV Klemens i njegov liquid d'n'b pod dirigentskom palicom Nardine Zubanović. Nazvali su se jednostavno
Kolektiv Kreaktiva i odmah se otisnuli na mini turneju koja kreće iz Sarajeva, a završava u Splitu.

04.03. /20h/ @ Kino Bosna (Sarajevo)
11.03. /21h/ @ A-OKC "Tabhana" (Mostar)
18.03. /21h/ @ Academia Club Ghetto (Split)

HACIENDA SARAJEVO

Naposlijetku da napomenem i redovni program sarajevskog kluba Hacienda koji ovog proljeća ide korak naprijed s obzirom da su domaći DJ-evi u fokusu do ljeta. Na redovnom sedmičnom programu će vas rasplesati domaći poznavaoci muzike od koje se pleše. Svaki vikend budite u Haciendi, jer ruku na srce, ovo je mjesto u kojem se pleše sa zamamnom strankinjom koja je tu do sutra i jako voli vokal house, a ima još dvije drugarice koje taman treba da se vrate iz šetnje po Baščaršiji . Iz mjesečnog programa izdvajam nastup benda Kazoo, 24. marta i set stare kajle - DJ Zube 25.marta.

Load the next article
Loading...
Loading...