Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Bill Brewster: "Gotovo sve što se uzima zdravo za gotovo u elektroničkoj plesnoj glazbi dogodilo se pod discom"

Ne možemo ignorirati utjecaj disca

  • Mixmag Adria
  • 14 April 2018
Bill Brewster: "Gotovo sve što se uzima zdravo za gotovo u elektroničkoj plesnoj glazbi dogodilo se pod discom"

Ljubitelji plesne glazbe imaju različite osjećaje kada raspravljaju o discu, no volje li ga ili ne, žanr je pomogao postaviti temelje za ono što znamo da je plesna glazbena kultura danas.

Ovaj je predmet u fokusu nedavnog članka BBC -a koji istražuje zašto disco treba ozbiljno shvatiti. Mnogi su dali svoje mišljenje, a jedna takva figura britanski je DJ, pisac i plesni glazbeni povjesničar Bill Brewster.

Kada se raspravljalo o cjelokupnom zvučnom profilu disca, Brewster se dotaknuo raznih razloga zašto mnoge bezvremene disco pjesme imaju svoju težinu i na današnjim plesnim podijima. "Najbolje od disca je potrajalo. Produkcija je bila vrlo visokog standarda i još uvijek zvuči moderno. To je kombinacija soul glazbe s velikim kick drumovima, ritmovima latino utjecaja, nevjerojatnih vokala, najboljih orkestara ... i sada, zbog interneta smo žedni za stvarima koje smo možda propustili."

Iako trajna privlačnost disco zvuka možda nije većinki prihvaćena, jasniji je njegov utjecaj na evoluciju klupske kulture. Brewster je nastavio objašnjavati integralni utjecaj disca: "Gotovo sve što se uopće uzima zdravo za gotovo u elektroničkoj plesnoj glazbi dogodilo se pod discom: 12-inčni singl, način na koji je postavljen zvučni sustav, moderni remix ... Disco je vjerojatno bio prva glazba posebno izrađena za klasične zvučne sustave. Ideja o tom užitku, slavlju mladosti, vaše seksualnosti, odzvanjala je u okruženju kluba. Kad čujete tu glazbu, to je ono što još uvijek oslikavate na plesnom podiju. "

Bill Brewsterovo poznavanje plesne glazbe dobro je dokumentirano, a napisao je kritički priznatu knjigu Last Night DJ Save My Life koja nudi duboku povijest DJ-inga. Također je ugledni DJ, koji je krasio pulteve u raznim noćnim klubovima poput fabrica i festivala poput Glastonburyja.

BBC-ev feature o discu disku sadrži i misli i mišljenja Jamesa Hillarda iz Horse Meet Disca, Robina Gibba iz Bee Geesa, legendarne pjevačice Jocelyn Brown, pionirskog disco DJ-a i tastemakera Nickyja Siana i još mnogo toga. Pročitajte cijelu priču ovdje.


O disco glazbi i modernijoj strani iste, poslušajte više u novom On Rotation Podcastu s Razor-N-Tape šefovima JKriv i Aaron Dae.

Load the next article...
Loading...
Loading...