Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Bizarne glazbene suradnje koje su se skoro dogodile

Svijet glazbe je dovoljno zanimljiv i bez teorija zavjere, no neka nagađanja su jednostavno neodoljiva!

  • Mixmag Adria
  • 20 March 2018
Bizarne glazbene suradnje koje su se skoro dogodile

Pratite li glazbu, sigurno imate svoje omiljene izvođače i sigurno vam je palo na pamet što bi bilo kad bi neki od njih zajedno napravili album ili singl. Bi li to onda postalo remek djelo po vašem ukusu, ili živi užas?

3 N.W.A. s Eminemom, koji bi preuzeo dijelove koje je izvodio pokojni Eazy-E

Ako zbog ničeg drugoga, za legendarni rap odred N.W.A. znate jer ste gledali izvrstan filmski hit Straight Outta Compton (2015), koji je režirao F. Gary Gray. Ako niste, slijedi gadan spojler. Eazy-E umire. Svi koji su pratili N.W.A. znaju da je čovjek koji je bio mehanizam za okidanje jedne od najvećih hip-hop atrakcija svih vremena je umro od posljedica AIDS-a i da je njegova smrt doslovno odvela u raspad grupe. Iako su individualni uspjesi vođa grupe po nekima možda i nadišli N.W.A., duh, koji je ova petorka imala je nezamjenjiv. Nakon raspada benda Dr.Dré je napravio karijeru jednog od najboljih producenata u povijesti hip-hop glazbe, a iz njegovog su studija izlazili hitmejkeri kao što su Snoop Dogg, 50 Cent i Eminem, dok je Ice Cube stvorio ime jednog od najboljih rappera povijesti žanra, a onda i filmsku karijeru.

O povratku grupe se je pričalo još početkom stoljeća, a ideja je bila da umjesto visokog, kreštavog i agresivnog vokala kakav je imao Eazy-E, slušate napljugani, flegmatični glas kakav ima Snoop Dogg? Zašto ne? Logičnije nego da ulogu frontmana benda čija skraćenica znači "Crnje sa stavom", preuzme svjetloputi Eminem, o čemu se je naklapalo 2015. Srećom, na ponovnom okupljanju N.W.A. koji se je održao 2015. članovi su zajednički preuzeli ulogu koju je imao Eazy-E, a na mjestima na kojim je njegov vokal bio nezamjenjiv, pokojnika su prikazali na velikom video zidu i odali mu počast!

2 Michael Jackson i Prince su skoro pretvorili "Bad" u duet

Nakon što je objavljen album Thriller (1982), najbolji pop album svih vremena, Michael Jackson je postao milijarder i kupio je autorska prava na cijeli katalog benda The Beatles, no glazbeno je imao vjerojatno najteži zadatak u bližoj glazbenoj povijesti - nadmašiti očekivanja fanova. Upravo u to doba, Prince je redao uspjeh za uspjehom, a snimio je i film Purple Rain (1984) koji je u to doba bio ogroman hit. No, Prince Rogers Nelson nije samo pisao za sebe. Postoji niz klasika pop glazbe za koje možda ni ne znate da ij je napisao Prince. Nije ni čudo da su ih mediji stalno uspoređivali, a tenzije između ove dvojice genijalaca su rasle do te mjere da je Prince jednom prilikom nije želio prestati svirati bas, samo kako bi iziritirao Jacksona. Upravo zato, industrija koja je stajala iza obojice pokušala je spojiti dva megauspješna glazbenika i pretvoriti single "Bad" u duet. Prince je zaista razgovarao o toj mogućnosti, no eliminirao je suradnju jednim pitanjem. Naime prvi stihovi u pjesmi govore „Tvoje dupe je moje”, a kada je dobio odgovor da će te stihove izgovoriti Michael, suradnja je automatski otpala.

Srećom (ili nesrećom), povijest je dokazala da je za uspjeh naslovnog singla albuma "Bad", bio dovoljan samo jedan i jedini Michael Jackson

1 The Beatless su se skoro ponovno okupili u sedamdesetima

Odmah nakon što je Paul McCartney raspustio najbolju pop grupu svih vremena, fanovi su počeli s nagađanjima o njihovom ponovnom okupljanju. Bilo je to 1970. No, The Beatles se nikad više nisu okupili. No, da li su postojali planovi za njihov povratak? Toj teoriji u prilog ide kutija magnetofonske vrpce koja se je našla na dražbi 2003. Naime, na omotu ove vrpce nalazi se pet naslova pjesama; "Happy Feeling", "Back Home", "Rockin' Once Again", "People Of the World" i "Little Girl", ispod kojih se nalaze imena interpretatora: John, Paul, George i Rich. Rich je skraćeno od Richard, jer Richard Starkey je pravo ime glazbenika kojeg cijeli svijet zna pod monikerom Ringo Starr. Na kutiji ove Ampex magnetofonske trake stoji datum 11-2-76. Međutim, vrpca je prazna, a vlasnik tvrdi da su je članovi The Beatles izbrisali kao rezultat svađi koje su imali prilikom studijskih proba.

Iako su svi bivši članovi The Beatles opovrgnuli autentičnost ove kutije, ljudi s dražbe su tvrdili da je takva reakcija članova benda očekivana, jer bi svatko na njihovom mjestu želio demantirati neuspjeli pokušaj.

Bez obzira na "magičnu kutiju", poznato je da je Sid Bernstein bendu ponudio $230 milijuna dolara, koji su tada daleko više vrijedili, kako bi odsvirali samo jedan zajednički dobrotvorni koncert 1976. U jednom kasnijem razgovoru s Paulom, on je čak i potvrdio da se je okupljanje skoro i dogodilo, no da su loše emocije ipak prevladale.

Pet godina prije smrti,John Lennon, ležerno govori o tome da ne vidi problem u povratku benda, no samo ako postoje dobre pjesme na kojima bi radili zajedno.

No, bez obzira na sve propuštene prilike, mogućnost povratka originalnih članova The Beatles zauvijek je zapečaćena nakon što je Mark David Chapman ubio Lennona 8.12.1980.

Naravno, ako ne računamo svirke koje su „vječni mladići” odsvirali iz čistog gušta.

Load the next article...
Loading...
Loading...