Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Björk govori o seksizmu u glazbenoj industriji: "To je muški klub"

Održala je govor na otvaranju izložbe Björk Digital​

  • Mixmag Adria
  • 5 June 2016
Björk govori o seksizmu u glazbenoj industriji: "To je muški klub"

Björk je progovorila protiv seksizma u zabavnoj industriji, nazvavši glazbeno novinarstvo "muškim klubom" te je posao glumica opisala kao "noćnu moru".

Održala je govor na australskom otvaranju vlastite izložbe Björk Digital, gdje je kritizirala probleme glazbene industrije s jednakošću spolova.

"Činjenica što sam žena i što mogu raditi ono što radim je ustvari jedinstvena, zaista. Imala sam sreće, no svejedno sam udarala u zidove. Ono što je stvarno 'macho', primjerice, je glazbeno novinarstvo. To je doista muški klub, a oni vole glazbu koja je većinom za dečke.", izjavila je.

Također se prisjetila svoje jedine glumačke uloge u filmu Larsa Von Triera, Dancer In The Dark iz 2000. godine.

"Nisam mogla vjerovati kako je glumicama. Kako ih tretiraju, to je noćna mora. Imaju toliko malo za reći o svojoj karijeri i ulogama kada ostare. Dečki mogu ostariti, no ne i žene.", zaključila je Björk.

Björk Digital izložba je otvorena 3. lipnja u galeriji Carriageworks u Sydneyu, a posjetitelji mogu vidjeti instalacije s njezinog albuma Vulnicura, koji je inspiriran prekidom njezine veze s umjetnikom Matthewom Barneyjem. U međuvremenu je otkrila i kako radi na novom albumu s koproducentom albuma Vulnicura, Arcom.

Load the next article
Loading...
Loading...