Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Björk napisala otvoreno pismo medijima nakon kritika na njezin DJ set

Nakon DJ seta na Day For Night festivalu, islandska pjevačica se suočava s kritikama

  • Mixmag Adria
  • 23 December 2016
Björk napisala otvoreno pismo medijima nakon kritika na njezin DJ set

Nakon nastupa na Day For Night festivalu u Houstonu te nakon kritika koje je pročitala o svom DJ setu na festivalu proteklog vikenda, Björk je napisala otvoreno pismo, kao odgovor na kritike.

"Kao što znate, većinu svoje karijere se nisam žalila na seksizam, no sada osjećam da je enormna pozitivna struja na nebu, tok koji može odvesti do moguće promjene.", započela je svoje pismo adresirano prije svega na medije.

"Neki mediji nisu mogli shvatiti da nisam 'nastupala' i 'skrivala' se iza deckova. Dok moji muški kolege zbog istih stvari ne dobivaju kritike. Mislim da je to seksizam.", stoji u pismu. Dodala je i da je svjesna da je prošlo manje od godinu dana otkad je počela s DJ-ingom javno te kako zna da se ljudi i njezini fanovi još uvijek na to navikavaju, no i da su je odlično prihvatili u DJ ulozi.

Istaknula je i da se Arca, Aphex Twin i Oneohtrix Point Never ne suočavaju s istim optužbama o 'skrivanju'.

"Ženama je u glazbi dozvoljeno da budu pjevačice, kantautorice i da pjevaju o svojim dečkima. Promijene li temu u atome, galaksije, aktivizam ili bilo što drugo osim da pjevaju o svojim voljenima, postaju predmet kritike.", zaključila je Björk.

Pismo u cijelosti pogledajte ispod ili na njezinom Facebooku.


Load the next article
Loading...
Loading...