Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Britanski DJ primio prijetnje smrću nakon što je pustio techno traku sa semplom poziva na molitvu

Klub u Nabeulu je zatvoren nakon incidenta

  • Mixmag Adria
  • 4 April 2017
Britanski DJ primio prijetnje smrću nakon što je pustio techno traku sa semplom poziva na molitvu

Klub u Nabeulu u Tunisu zatvoren je nakon što su se pojavili klipovi Dax J seta koji je sadržavao muslimanski poziv na molitvu.

Britanac je nastupao u obalnom gradu za vrijeme Orbit Festivala, koji se održavao u El Gutone klubu pored rezorta Hammamet, a osim Daxa nastupili su DVS1, La Fleur i Radio Slave. Prvog aprila (i ne, nije šala) pojavili su se video klipovi ekipe koja pleše na traku koja sadrži sempl muslimanskog poziva na molitvu, što je privuklo pažnju vlasti u većinom muslimanskoj zemlji.

The Guardian izvještava da je El Guitone od onda zatvoren i da je pod istragom. Menadžer je uhićen zbog "povrede morala i javne uvrede skromnosti", prema guverneru Mnaouar Ouertani, koji je rekao da vlast neće dozvoliti "napade protiv religioznih osjećaja i svetosti".

Festival se ispričao zbog incidenta, ali i branio Dax J-a za kojeg su rekli da nije znao da bi mogao uvrijediti publiku svirajući tu traku. Dax J se također sam ispričao, ali od onda je pobrisao svoju Facebook stranicu zbog brojnih i kontinuiranih prijetnji smrću.

Load the next article...
Loading...
Loading...