Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Brojni festivali se obvezali da će do 2022. imati 50/50 line-up po spolovima

Velike promjene na vidiku

  • Mixmag Adria
  • 27 February 2018
Brojni festivali se obvezali da će do 2022. imati 50/50 line-up po spolovima

Inicijator glazbene industrije Keychange, iz PRS Foundation regrutirao je više od 45 svjetskih glazbenih festivala i konferencija da se pridruže njihovom cilju kreiranja 50/50 line-upa, koji su izbalansirani na temelju spola, a taj cilj teže ispuniti do 2022.

Zajedno s brojnim sponzorima i suradnicima, dobro poznati internacionalni festivali, kao što su Iceland Airwaves, Mutek i Reeperbahn Festival, pridružili su se inicijativi.

"Keychange mreža ženskih artista i industrijskih profesionalaca u suradnji s festivalima i partnerima želi etablirati ideju kolektivne zakletve koja će napraviti značajne promjene. Nadam se kako će ovo biti početak industrije s više balansa, što će rezultirati benefitima za sve.", rekla je Vanessa Reed, direktorica PRS Foundation.

Ova nova inicijativa dolazi nakon što su festivali u SAD-u i Europi počeli obraćati pozornost na upotpunjivanje svojih line-upa ženskim artistima. Samo ove godine, Moogfest iz Sjeverne Karoline najavio je kako će line-up predvoditi uglavnom žene i trans talenti, dok je Švedska dobila zeleno svjetlo za održavanje Statement Festivala, koji u kapacitetu od 10,000 posjetitelja smiju posjetiti samo žene, a održat će se na ljeto.

Više o Keychange i njihovoj borbi za jednakost spolova doznajte ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...