Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Burning Man podiže kapacitet posjetitelja

Velike promjene

  • Mixmag Adria
  • 12 December 2017
Burning Man podiže kapacitet posjetitelja

Burning Man festival trenutno prima 65,000 posjetitelja (bliže 80,000 ako uključimo trgovce i volontere) na festival umjetnosti u trajanju od tjedan dana, no organizatori se sada žele proširiti do 100,000 ljudi u idućim godinama. The Nevada Bureau of Land Management trenutno provodi nadzor i reviziju kako festival utječe na okoliš i okolne zajednice, a organizatori predlažu dugoročnu ekspanziju.

Uz to, zatražili su i da se zatvori dodatni prostor od 35km za Burning Man, zbog povećanog kapaciteta, umjetničkih instalacija i ostalog. S njihovim prijedlogom, predviđaju da će se instalacije i umjetnički projekti povećati s 330 na 400, 2,000 tematskih parkova naprema dosadašnjih 1,100 te sa 600 modificiranih vozila na 1,000.

Kako bi uspjeli u planiranoj ekspanziji, organizatori su se sastali s predstavnicima tri zajednice na koje festival utječe: Gerlach, Reno i Lovelock. Sedmodnevni event ima financijsku potporu na svojoj strani, jer donosi državi Nevadi više od $50 milijuna godišnje.

Međutim, lokalci su zabrinuti zbog povećanog prometa, opskrbe vodom, državnih servisa (policija, hitna pomoć...) te remećenja mirnog, prirodnog okoliša koji cijene.

Svake godine, Burning Man dobije kritike zbog svoje preizloženosti. No organizatori su predložili ekspanziju jer namjeravaju pripremiti Burning Man operacije za sljedeću dekadu s izvješćima o minimalnom utjecaju na okoliš zbog njihove politike "ne ostavljaj tragove".

Load the next article...
Loading...
Loading...