Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Burning Man se bori protiv influencera

Postavljaju nova pravila prihvatljivog ponašanja

  • Mixmag Adria
  • 13 February 2019
Burning Man se bori protiv influencera

Spektakl poznat kao Burning Man postao je poznata stvar šire pop kulture s iznimnim svjetskim umjetničkim instalacijama, voljenim zvučnim kampovima, vrhunskim umjetnicima te sa svojih 10 ograničavajućih principa koji drže svijet Burning Manja u rotaciji bez usporedbe.

Protiv izvornih želja organizatora, nije tajna da su događaj i njegova slikovita okolina postali igralište za odrasle, gdje bogati potroše ogromne količine novca, ali i nehotična platforma na kojoj tvrtke i subjekti utječu na tržište, prodaju i komercijaliziraju proizvode.

U novoj izjavi koju je objavila Marian Goodell, izvršna direktorica neprofitnog projekta Burning Man, prenosi želju da se događaj odmakne od takvog ponašanja kroz "korekciju kulturnog tijeka".

"Bilo da se radi o komercijalnim fotografskim snimkama, plasmanima proizvoda ili Instagram postovima u kojima se zahvaljuje "prijateljima" za korisni predmet, sudionici, uključujući modele i "influencere" društvenih mreža, nose i označavaju robne marke u svojim playa fotografijama. To znači kako koriste Black Rock za povećavanje vlastite popularnosti, kako bi privukli više kupaca i prodali više proizvoda", rekla je Goodell. "Problem je postao složeniji jer nismo razjasnili kakvo je ponašanje neprihvatljivo. Nedavno sam čula glasine da se 2018. pokrenuo veći broj poslova ili proizvoda na Burning Manu. Ozbiljno, ljudi. To stvarno nije Burning Man."

U nastavku naglašava pitanje "luksuznih kampova" koji se nude, ističući da je u dio iskustva Burning Mana svaki pojedinac uložio vrijeme, energiju i snalažljivost kako bi prisustvovao događaju. "Burning Man nije festival", rekla je. "Poziv na sudjelovanje je više od poziva da dobijete nevjerojatno iskustvo. Radi se o KREIRANJU tog iskustva za sebe i ljude oko sebe."

U nastojanju da spriječe ova nastala pitanja, Burning Man je ove godine promijenio svoju strukturu za izdavanje karata uključujući proširenje izdvajanja za karte s niskim primanjima i prilagođavanje visokih cijena ulaznica, s ciljem podupiranja ekonomske raznolikosti i autentičnog angažmana. Više o tome ovdje.

Naposljetku, Goodell potiče čitatelje da izbjegavaju kupovanje paket aranžmana za događaj i da ih prijavljuju organizatorima, kao i da se međusobno nadgledaju kako bi ostali vjerni ideologiji Burning Mana. Ovdje pročitajte cijelu izjavu.

Loading...
Loading...