Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Calvin Harris: "Suočite se s činjenicama, neki od najboljih producenata na svijetu rade EDM!"

Škotski producent u razgovoru s Annie Mac

  • Mixmag Adria
  • 9 February 2018
Calvin Harris: "Suočite se s činjenicama, neki od najboljih producenata na svijetu rade EDM!"

Škotski DJ i producent Calvin Harris nedavno se u razgovoru s Annie Mac u njezinoj emisiji na BBC Radio1 otvorio o raznim aspektima svoje karijere.

Jedna od većih tema tijekom emisije 'Annie Mac 7-9pm weekdays on BBC Radio 1', bio je Harrisov pristup glazbi i njegovo mišljenje o EDM-u. Otkrio je da se prije nekoliko godina "osjećao neuzbudljivo" oko onog što izdaje te mu je falilo strasti za vlastitu glazbu.

"Pred kraj 2016, mrzio sam EDM. Mislim da je apsolutno...znate što mislim? Apsolutno ga mrzim i mislim da je odvratan. Onda sam uzeo godinu pauze, pa mi je bio odličan...neki od najboljih producenata na svijetu rade EDM...neki od najboljih producenata na svijetu su Nizozemci. Suočite se s činjenicama."

Trenutno se EDM industrija klima, budući mnogi artisti svoje glazbene profile okreću u drugim smjerovima. No, nakon glazbene katarze 2016, Harrisov se pristup promijenio, pa kaže kako je od tada odlučio slušati svoje instinkte:

"Bio sam kao 'Znate, ono što ću napraviti je ono što želim, i potrošit ću svu lovu koju zaradim u Vegasu na dodatke i svih ću natjerati da rade hip hop album...stavit ću Young Thug u traku Motown Funka, jer to nitko neće napraviti, jer je to bacanje novaca. Jer to nije komercijalno dobra ideja, zar ne? I samo se o tome radi u današnjoj glazbi. Hoće li se naći na nekoj plejlisti ili hoće li je pustiti na radiju, nije me briga. Kako ću napraviti traku s Migos...neću raditi EDM trap izdanje jer mi je muka od toga, od same pomisli da to radim."

Prošlog je ljeta Harris izdao traku 'Slide', na kojoj su i Migos i Frank Ocean. Prije toga otišao je još dublje u pop svijet s izdanjem 'Heatstroke' s Young Thugom, Arianom Grande i Pharrell Williamsom.

Cijeli intervju s Annie Mac poslušajte ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...