Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Daft Punk objavili arhivsku snimku suradnje s Toddom Edawrdsom, ‘The Writing of Fragments of Time’

Riječ je o prvoj stvari sa najavljenog reizdanja 'Random Access Memoriesa'

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 24 March 2023
Daft Punk objavili arhivsku snimku suradnje s Toddom Edawrdsom, ‘The Writing of Fragments of Time’

Daft Punk su se vratili... donekle. Naime, dvojac je iznenada izbacio do sad neobjavljenu pjesmu, koja najavljuje nadolazeće reizdanje albuma 'Random Access Memories', s devet novih pjesama, kojim se slavi desetljeće od objavljivanja tog legendarnog albuma.

'The Writing of Fragments of Time' osmominutna je pjesma koja se sastoji od proba, isječaka i 'behind the scenes' razgovora između Daft Punka i garage legende Todda Edwardsa, koji je s njima prethodno radio na pjesmi 'Fragments of Time' iz 2013. Uz spomenutu pjesmu, na reizdanju koje se očekuje 12. svibnja, naći će se još dodatnih 30 minuta neobjavljenog i arhivskog materijala ovog dvojca. Originalna pjesma snimljena je u studiju Henson Recording u Los Angelesu 2012. i bila je jedna od prvih Daft Punk verzija u kojoj su snimljeni “ljudski glasovi”. Cijela je sesija snimljena na vrpcu, koju je kasnije montirao inženjer zvuka Florian Lagatta.

U razgovoru sa Zaneom Loweom na Apple Music 1, Todd Edwards je objasnio da su i on i Thomas Bangalter snimani dok su pisali pjesmu. “Čut ćete me kako se smijem jer je Thomas smislio neke stvarno prokleto duhovite rečenice”, rekao je. “Za mene je to emotivno - bila je to prirodna reakcija izmamiti mi veliki osmijeh na lice i vratiti me u taj trenutak. Cijelo iskustvo mi je promijenilo život i ne pretjerujem!”

Producent je također primijetio da ne bismo trebali “isključiti” ponovno okupljanje Daft Punka. “Ne znate što će se dogoditi za pet godina”, rekao je. “Možda će odlučiti da idemo na turneju ili će ih možda razdvojenost ponovno spojiti. Količina ljudi koji žude da se Daft Punk ponovno okupi kako bi otkrivali novu glazbu, pokazuje koliko svijet treba više Daft Punka.”

Poslušajte 'The Writing of Fragments of Time' u režiji Cédrica Herveta u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...