Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Danas je svjetski dan glazbe, univerzalnog ljudskog jezika!

"Glazba je najveća forma magije!"

  • Mixmag Adria
  • 21 June 2018
Danas je svjetski dan glazbe, univerzalnog ljudskog jezika!

Većina ljudi voli glazbu, no glazba je puno više od nečega što se voli ili ne voli. Kleist ju je smatrao korijenom svih umjetnosti, Konfucije je tvrdio da glazba vodi k unutarnjem skladu, Beethoven je pak, bio siguran da je ona veće otkriće od mudrosti i filozofije, dok je za čuvenog Shakespearea bila hrana ljubavi.

Kako god bilo, svatko glazbu shvaća kao nešto uzvišeno, kao nešto što nas liječi, što nam pomaže, stvara ugodu. Dobro, ne baš svatko, ali možemo reći, velika većina. Družimo se s njom i provodimo više vremena uz nju, nego uz druge ljude. Možda je glazba doista nešto najuzvišenije u našim životima, magija koju posjedujemo i koja služi da učinimo štošta sa svojim svakojakim trenucima.

Da olakšamo one teške, a one vesele učinimo još veselijima. Zbilja, muzika je tu kada nam je teško, kada se zabavljamo, kada umiremo da nas isprati, kada trčimo da nam prikrati vrijeme, kada hodamo da nam stvori poseban doživljaj ili kada nam je potreban bijeg...od bilo čega.

Glazbom smo opčinjeni ne samo kada je slušamo, već i kada o njoj razmišljamo ili je proučavamo. Njezin beskraj i beskonačni smjerovi u kojima može ići, oduvijek su fascinirali čovjeka, koji je kroz povijest, pa i danas, u mnogim segmentima bio ograničen.

Glazba možda nije rješenje za probleme, ali je zato most i put koji nas može usmjeriti prema rješenju, ali i odmaknuti od problema, barem nakratko, kako bismo negdje drugo, u nekom drugom 'realmu' razmislili o njemu i vratili se jači suočiti se sa svim lošim.

S obzirom da je 21. lipnja/juna Svjetski dan glazbe, ali i Prvi dan ljeta, danas slavimo dvostruko, zato slušajte, pjevajte, plešite i neka vas magija glazbe nosi najljepšim svjetovima.

U komentarima ispod ove objave na našoj Facebook stranici, ostavite nam link trake koja je za vas idealna za proslavu Svjetskog dana glazbe, a mi ćemo od vaših izbora napraviti playlistu.

Load the next article...
Loading...
Loading...