Search Menu
Home Latest News Menu
Novosti

deadmau5 vrijeđao producenta s autizmom, zatim se ispričao

Ikona elektroničke glazbe traži "profesionalnu pomoć"

  • Mixmag Adria
  • 13 October 2018
deadmau5 vrijeđao producenta s autizmom, zatim se ispričao

Joel Zimmerman (aka deadmau5) se 10 oktobra na svojem Twitter profilu javno ispričao zbog svojih uvredljivih komentara te rekao kako planira nestati s radara kako bi uzeo vrijeme potrebno da radi na sebi.

Nedavno se pojavio video s Zimmermanom koji igra video igricu i vrijeđa EDM umjetnika SLUSHIIja slušajući njegovu glazbu. Opisao je pjesmu nazivom "AIDS glazba" te je rekao kako se radi o "ozbiljno autističkom sranju".

Slushii se oglasio na internetu na dan koji je slučajno ujedno bio i Svjetski Dan Mentalnog Zdravlja, kako bi priznao svojim fanovima da on zapravo i je u autističkom spektru i da ga je ovaj video jako razočarao."

"Maltretirali su me cijeli život," Slushii je tweetao. "Gledanje tog videa me strašno uzrujalo jer mi je deadmau5 uvijek bio uzor i svoj autizam shvaćam ozbiljno. Tužno je da tako utjecajan član naše zajednice nastavlja koristiti ovu platformu kako bi vrijeđao druge."

Zimmerman se kasniej te noći oglasio na Twitteru kako bi se ispričaoi priznao kako se "napokon bavi svojim vlastitim mentalnim zdravljem i izazovima s kojima se bori posljednjih nekoliko godina."

Nakon konzultacija s prijateljima i voljenim osobama, Zimmerman je priznao kako mu treba "profesionalna pomoć". Još nije jasno da li "nestanak s radara" znači kako će legendarni producent odstupiti od društvenih mreža, društvenog života, ili glazbene karijere općenito.

U nastavku možete pogledati njegovu izjavu u cijelosti.

Load the next article
Loading...
Loading...