Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Denver postao prvi grad koji je dekriminalizirao magične gljive

Glavni grad Kolorada glasao "da" za tripanje

  • Mixmag Adria
  • 12 May 2019
Denver postao prvi grad koji je dekriminalizirao magične gljive

Denver, grad poznat kao prvi koji je legalizirao marihuanu i tako utabao put za ostale države u SAD-u, postao je prvi američki grad koji je dekriminalizirao psihodelične gljive.

Skupina za zastupanje Deriminalize Denver je u siječnju podnijela peticije u Denverskoj izbornoj jedinici kako bi dobila mjeru za glasanje grada na svojim izborima u svibnju koji će dekriminalizirati psihodelične gljive.

Glasovanje za "da" na "Inicirano Pravilo 301, Psilocybin Mushroom inicijative ", koje se pojavilo u utorak, omogućilo bi da "posjedovanje i upotreba psilocibina za odrasle bude najniži prioritet policije u Denveru" te bi zabranilo gradu da "troši sredstva na provedbe kažnjavanja ovog tipa." To znači da, dok je posjedovanje psilocibinskih gljiva još uvijek tehnički protuzakonito, policajci neće pretjerano djelovati ako nađu osobu koja ih posjeduje.

U utorak navečer nije sve išlo u prilog inicijative, no konačni brojevi pokazali su obrnu sudbine - s Inicijativom 301 koja je usko prošla s 50,6 posto glasova. Ukupni broj glasova iznosi 89.320 glasova za i 87.341 glasova protiv.

Denverska izborna divizija još nije potvrdila rezultate jer još uvijek prihvaćaju vojne i inozemne glasačke listiće (koji su obično mali). Konačni rezultati bit će certificirani 16. svibnja.

Grupe u Kaliforniji predložile su slične zakone još 2017. godine kako bi pokušali doći do državnog glasačkog listića, ali nikad nisu vidjeli svjetlo dana.

Razne studije su pokazale da psihodelične gljive imaju djelotvorne kliničke rezultate u liječenju pacijenata za depresiju.

[Via: Denver Post]


Slične novosti: Arheolozi pronašli tisuću godina star kokain.

Loading...
Loading...