Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Diler optužen nakon što su njegovi otisci prstiju pronađeni na fotografiji pomoću nove tehnologije

Slikao je svoje tablete

  • Mixmag Adria
  • 17 March 2018
Diler optužen nakon što su njegovi otisci prstiju pronađeni na fotografiji pomoću nove tehnologije

Diler iz West Midlandsa osuđen je na zatvorsku kaznu nakon što ga je identificirala tehnologija otiska prsta s fotografije.

Elliot Morris, 28, je u početku bio povezan s operacijom dilanja kanabisa, a policijska postaja u Bridgendu u Walesu je zatražila pomoć Zajedničke jedinice za znanstvenu podršku (JSIU) od policije južnog Walesa.

JSIU je koristio "pionirsku tehniku otiska prsta" kako bi identificirao prste Morrisa nakon što su došli do fotografije na mobilnom uređaju na kojoj se vidi ruka koja drži ecstasy pilula poput Skype i Ikea.

Dave Thomas, voditelj forenzičke operacije u Znanstvenoj jedinici, pohvalio je korištenje JSIU tehnologije otiska prsta.

"Specijalno osoblje unutar JSIU-a u potpunosti je iskoristilo svoje vještine za poboljšanje slike koje su im omogućile pružiti nešto s čim bi stručnjaci za identifikaciju otiska prsta mogli raditi. Unatoč tome što su dobili samo vrlo mali dio otiska koji je vidljiv na fotografiji, tim je uspio uspješno identificirati pojedinca. "

Morris, zajedno s još devet osoba, uključujući njegove roditelje, osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 20 godina od strane Cardiff Crown Suda zbog "sudjelovanja u zavjeri za opskrbu kanabisa".

Policija je zaplijenila ukupno 36 tisuća funti vrijednih ecstasya i 21 tisuću funti vrijednog kanabisa. Morris je imao i 20 tisuća funti bitcoina, dobivenih prodajom droga.

Load the next article...
Loading...
Loading...