Search Menu
Home Latest News Menu
Novosti

DJ Craze: "Sync je tvoj prijatelj...prigrli tehnologiju!"

Majstor scratchanja dao svoje mišljenje o syncanju

  • Mixmag Adria
  • 9 April 2019
DJ Craze: "Sync je tvoj prijatelj...prigrli tehnologiju!"

Tijekom vikenda, trostruki DMC World DJ pobjednik DJ Craze zapalio je debatu na Twitteru o vrlo kontroverznom gumbu za sinkronizaciju.

DJing alat koji automatski zaključava bpm vaše sljedeće pjesme i čini miksanje besprijekornim, poznatiji kao sync gumb, mnogi DJ-i i elektronski umjetnici vide kao apsolutnu štetu za ovaj oblik umjetnosti. Old school rejveri, underground entuzijasti i predstavnici svih aspekata plesne glazbe vjeruju da je izbjegavanje tog ukletog gumbića posljednja stvar koja DJ-ing održava relevantnim.

U svojem tweetu, DJ Craze je privukao pažnju rekavši: "sync je tvoj prijatelj" te je poticao druge da ga "prigle". Vješti scratcher čiji frenetičan stil miksanja zahtjeva od njega da "skače" između pjesama s velikom brzinom i frekvencijom čini sync prekrasnim komadom tehnologije koji mu omogućuje "napraviti više kreativnih stvari".

U svojim tweetovima je razjasnio da uopće ne ohrabruje DJ-eve da koriste sync ako miksaju pjesme jedu za drugom. "Ako ne možete beatmatchati, ne biste trebali DJ-ati", tvrdi, nazivajući to "elementarnom" vještinom koju bi svi trebali znati ili naučiti.

Prolazeći kroz svo poniženje koje je povezano sa sync gumbom zbog svoje pogubne prirode na sceni, DJ Craze poziva na preispitivanje načina na koji raspravljamo o syncu. Mnogi DJ-i imaju više za ponuditi publici nego samo beatmatchati i odabirati trake. Ako ne "gubimo vrijeme" na beat matchanje, izvođačima se pruža prilika da rade maštovite i zapanjujuće stvari iza pulta.

Ludilo koje se javlja kada mnogi vide da narančasta tipka svijetli na CDJ-u, postalo je golema zapreka za DJ-eve koji bi željeli istražiti njegovu uporabu. DJ Craze nam želi pokazati da smo možda otišli predaleko u zanemarivanju alata koji bi mogao podići elektronsku glazbenu scenu na nove i neočekivane načine.

Load the next article
Loading...
Loading...