Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

DJ ubijen jer je puštao "dosadnu glazbu"

Navodno su ga ubili posjetitelji kluba

  • Mixmag Adria
  • 25 January 2019
DJ ubijen jer je puštao "dosadnu glazbu"

Prema višestrukim izvještajima, DJ u Ugandi je navodno ubijen od strane posjetitelja kluba zbog puštanjaloše ili dosadne glazbe.

Incident se dogodio prošlog tjedna u plesnom klubu u okrugu Nebbi u Sjevernoj Ugandi, gdje je Jerry Okiwoth, DJ i učenik u srednjoj školi Parombo puštao glazbu. Gomila mangupa na mjestu događaja iznenada se razbjesnila na Okirwotha, navodno zato što nije svirao njihove omiljene pjesme. Kasnije je Okirwoth navodno ubijen od strane rulje na mjestu događaja.

Okružni povjerenik Nebbi okruga William Bob Labeja govorio je o incidentu i okrivio menadžment kluba zbog toga što nije zaštitio DJ-a od gnjevne publike: "Kao šef sigurnosti u okrugu, više neću dopustiti vlasnicima diskoteka da vode svoje poslovanje u podžupanijama i svatko tko će se protiviti direktivi bit će procesuiran. Sve disko-dvorane u svim pod-županijama moraju biti zatvorene jer uzrokuju nesigurnost među mladima."

Bosco Okwai, predsjednik Ndhew pod-županije je rekao da je taj incident trebao biti spriječen navodeći zakon iz 2011. koji je zaustavio izdavanje dozvola za rad plesnih klubova u podžupaniji. "Želimo da svi lokalni čelnici prijave one koji prkose zakonskom aktu", rekao je Okwai.

Ovo je samo najnoviji incident koji uključuje huligane koji napadaju DJ-eve. Slična je situacija nastala je i 2014. godine kada su tri muškarca u Zimbabveu napala DJ-a zbog sviranja "dosadne glazbe" i optuženi za ubojstvo.

U vrijeme objavljivanja nije podnesena nikakva optužnica u vezi s ubojstvom Jerryja Okirwotha.

Load the next article
Loading...
Loading...