Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Dobar Disco je nova klupska večer posvećena discu, classic houseu i disco houseu

Prvi događaj održat će se u zagrebačkom klubu Opera

  • Mixmag Adria
  • 19 March 2019
Dobar Disco je nova klupska večer posvećena discu, classic houseu i disco houseu

Nakon tri godine klupske večeri Dobar House, organizatori su odlučili pokrenuti i Dobar Disco, koji će slaviti zlatno doba disca ali I zvuk housea 90-ih koji je bio pod snažnim utjecajem disco glazbe, a puštat će se i tzv. disco house te disco editi.

Dobar Disco se i prije pojavljivao kao drugi floor na Dobrom Houseu, ili dio Dobrog Housea u posebnim prigodama, no sada dobiva svoju prvu dediciranu večer 29. ožujka u zagrebačkom klubu Opera.

„Dobar Disco je ona iskrena vesela zabava bez previše pametovanja i ozbiljnih faca s ove i one strane pulta. Ne radi se o nekoj kužerskoj večeri, ali ne radi se ni o hitovima Abbe ili Bee Geesa, s kojima publika nažalost prečesto povezuje disco glazbu. Disco treba biti potpuna sreća i ples. To je jedino bitno. Koliko će biti originalnog disca, a koliko housea pod utjecajem istog, vidjet ćemo na licu mjesta“ – rekao je Tom Bug, glavni organizator i promotor ovog eventa.

Kako bi doživljaj disco pokreta bio potpun, na pozornici i na flooru pridružit će se i plesači koji će glazbu pratiti waacking plesom kao i dodirom voguea predvođenim Matejom Miković, zagrebačkom instruktoricom plesa i jednom od vodećih waacking plesačica na zagrebačkoj plesnoj sceni. Waacking je ples koji snažno izražava muzikalnost i interpretaciju glazbe i ritma, zbog čega je još u sedamdesetima počeo vladati u disco krugovima.

Za pultom ćete pronaći Hrvoja Jelinčića aka Hrwo E, jednog od najcijenjenijih disco selektora iz Zagreba, obožavatelja spomenutih žanrova te prve osobe iza večeri Roller Boogie.

Uz njega nastupit će i Pill Jackson, zagrebački DJ i promotor, jedan od pokretača popularnog koncepta Sutra je Subota. Pill Jackon sa sobom uvijek ima široku paletu žanrova koja varira od soula do housea, što ga čini idealnim DJ-em za prvu polovicu večeri.

Tom Bug je oduvijek bio veliki ljubitelj disca te će na svojoj novoj večeri između ostalog, puštati i glazbu s kojom je počeo prije 18. godina, što uključuje i soulful house, za razliku od njegovih recentnih setova u kojima često možete slušati dosta tvrđu glazbu.

Za sam warmup zadužen je Stankoff, profesionalni plesni umjetnik iz Zagreba. Ako ne odlazite u kazalište mogli ste ga vidjeti u prvim redovima recentnih zagrebačkih klubova, u backstageu ili na vijestima iz kulture. Jedan je od osnivača EducationTV-a te član novog umjetničkog kolektiva Škvadra, surađuje i s kolegama iz Pero Zloba i Tinu Ninu kolektiva kao izvedbena podrška na njihovim izložbama. U DJ vode je uplovio nedavno, a zvuk mu varira između boogie/disco/italo/acid zvukova.

Ostale informacije o događaju potražite ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...