Search Show Menu
Home Latest News Menu
Eventi

Događanja u Pločniku ovog listopada

Početak druge sezone

  • Mixmag Adria
  • 20 October 2017
Događanja u Pločniku ovog listopada

Ljeto je proletjelo, ali Pločnik je i dalje vruć od svih događanja na početku druge sezone gradskog "dnevnog boravka" i jedinstvenog konceptualnog prostora na zapadnoj strani Zagreba. Do kraja listopada očekuje vas niz koncerata, promocija, zabava i generalno dobre atmosfere.

Krenimo redom.

Promocija singla Lili Gee - 'Promijenila sam se'
Petak, 20.10., 21:30-02h, ulaz slobodan.

Nakon zapaženog prvog singla "Sunčan dan" predstavljamo drugi singl Lili Gee "Promijenila sam se". Radi se o jakoj ženskoj pjesmi s motivom unutarnje, ali i vanjske promjene. Snažnim vokalom Lili redefinira klasične rodne obrasce i tematizira osvještenu zrelu žensku seksualnost:
"Promijenila sam se, jer to sam htjela. Promijenila sam se, nema granica tijela". Pjesma je u laganom funk tonu, produkciju potpisuje Jurica Bura, a tekst i glazbu Miro Odak.

Bass Culture u Pločniku
Subota, 21.10., 22-02h, ulaz slobodan.

Velika čast nam je što u podrumu Pločnika, zvanom Klein, ponovo možemo ugostiti prvi domaći sound system, iza kojeg stoje stari lisci i vrsni poznavatelji materije; Ilko i Zoki. Krajem prošlog vijeka, kad su Ilko i Zoran odlučili da će raditi zajedno, ime Bass Culture većinu je asociralo na daleku prošlost i legendarni treći album Lintona Kwesi Johnsona. Bass Culture je svojim zvukom obuhvatio naslijeđe stare škole roots reggaea i inovacije koje su na scenu svakodnevno donosili producenti elektronskog duba. S vremenom se Bass Culture zvuk mijenjao i nadograđivao, ali poruka je ostala ista - uvijek kontra Babylona.

Kozmodrum 'Gravity' - album release party u Pločniku
Srijeda, 25.10., 20-02h, ulaz slobodan.

Članovi Kozmodruma, i tim okupljen oko izdavačke etikete PDV, priređuju zabavicu sa koji mjesec zakašnjenja, povodom objavljivanja aktualnog albuma 'Gravity'. Od 20 do 21h u prostoru dućana ploča (na katu), prigodni popusti očekuju sve kupce albuma, dodatni popusti ostvaruju se i kupnjom ulaznice za promotivni koncert (KSET, 16.11.). U nastavku večeri članovi benda i njihovi gosti počastiti će vas DJ setovima u našem plavom podrumu zvanom Klein.

Forske Kobre napadaju
Četvrtak, 26.10., 22-00h. ulaz slobodan

Priređujemo vizualno-auditivni napad Forskih kobri, dvojca koji će vas zabaviti, rasplesati i nadahnuti vam vaša čula! Auditivni napad: Kudjo /Gpypsydelic/(PsyDubstepGlitch). Iza imena Kudjo nalazi se Marko, civilni aktivist i bioagrikulturist.Vizualni napad: Tvrdokorne Mrlje /Komikaze/ (grafike, posteri, majice, stripovi, projekcije...)

RAW Rasta Altitude Weekend
Subota, 28.10., 21-02, ulaz slobodan.

RAW Rasta Altitude Weekend with RAS MORAY FYAH (Kenya), Ghetto Roots, High Grade Commanda and Rasta Altitude Sound! Celebrating Rasta culture 28.10.2017. at Pločnik, inna di irie vibez...

Naša mala strašna priredba u Pločniku
Četvrtak, 31.10., 21-02h, ulaz slobodan.

U utorak 31. listopada, Mjesna Zadruga Pločnik za Noć vještica organizira Našu Malu Strašnu Priredbu za ples.

Load the next article...
Loading...
Loading...