Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Dokumentarac o Michael Jacksonovim zlostavljanjima bit će prikazan na HBO-u

Četverosatni dokumentarac o zlostavljanju pop kralja dolazi na proljeće

  • Mixmag Adria
  • 12 January 2019
Dokumentarac o Michael Jacksonovim zlostavljanjima bit će prikazan na HBO-u

Leaving Neverland, novi četverosatni dokumentarac koji istražuje optužbe dvoje muškaraca da ih je Michael Jackson zlostavljao kao djecu, u proljeće će se emitirati na HBO-u i britanskom Channel 4.

Priopćenje za javnost opisuje film koji prati "dvojicu muškaraca koji opisuju svoja iskustva seksualnog zlostavljanja od strane Michaela Jacksona“ kao "izuzetno neugodnim“.

Film je producirao nagrađivani redatelj Dan Reed, osnivač HBO serije Terror, a debitirati će na Sundance Film Festivalu ovog mjeseca. Biti će prikazan u dvije epizode po četiri sata.

Reed je rekao: "Ako postoji nešto što smo naučili u to vrijeme u našoj povijesti, to je da je seksualno zlostavljanje komplicirano, a glasove preživjelih treba slušati. Trebalo je mnogo hrabrosti da ta dvojica muškaraca ispričaju svoje priče i ne sumnjam u njihovu valjanost. Vjerujem da će svatko tko gleda ovaj film vidjeti i osjetiti emocionalni danak na muškarce i njihove obitelji te će cijeniti snagu koja je potrebna za suočavanje s dugogodišnjim tajnama."

Imanje Michaela Jacksona objavilo je izjavu u odgovoru, nazvavši film “još jednom nevjerojatnom produkcijom u nečuvenom i patetičnom pokušaju da iskoristi i unovči Michaela Jackson. ... Ovaj takozvani "dokumentarac" je samo još jedna preobrazba datiranih i diskreditiranih optužbi. Zbunjujuće je zašto bi se ijedan vjerodostojan redatelj uključio u ovaj projekt."

[Via: IndieWire]

Loading...
Loading...