Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Dokumentarac o pogubnom fijasku Fyre festivala stiže na TV mrežu Hulu

Dokumentarna serija sadrži dosad neviđene materijale

  • Mixmag Adria
  • 18 April 2018
Dokumentarac o pogubnom fijasku Fyre festivala stiže na TV mrežu Hulu

Prošlo je gotovo godinu dana otkako su mutni organizatori pokušali prirediti Fyre Festival, luksuzni događaj na Bahamima koji se je pokazao apsolutnom katastrofom. U međuvremenu je montirana dokumentarna serija koja bi trebala početi s emitiranjem na televizijskoj mreži Hulu, koji će pokušati prikazati cijeli fijasko.

Projekt koji je još neimenovan je dokumentarni film s više epizoda kojeg proizvodi Billboard, Mic i Cinemart. Sadrži intervjue s mještanima, dobavljačima, investitorima i naravno partijanerima koji su ostali nasukani u jednom od najvećih festivalskih zajeba svih vremena,

Kako prenosi Hollywood Reporter, ekipa koja je razvila projekt domogla se do sad neviđenih vidio snimaka debakla, kao i elektroničke pošte, audio snimaka i dokumentacije koja najbolje opisuje kako su prevareni posjetitelji festivala.

Da podsjetimo ono što već znamo, Fyre Festival je organizirala tvrtka Fyre Media, čiji su vlasnici Ja Rule i Billy McFarland. Tvrtka je stvorila sliku luksuznog eventa zahvaljujući velikoj kampanji društvenih mreža na kojima su slavne osobe objavljivale sadržaje vezane uz festival i rajsku plažu namijenjenu događaju.

Ulaznice su kretale od 4.000 do 12.000 dolara, a najavljeni izvođači bili su Major Lazer, Disclosure, Skepta, Kaytranada i mnogi drugi. Međutim, neposredno prije početka festivala izvođači su otkazani bez upozorenja publike. Kad su ljudi stigli na lokaciju, susreli su se s praznom plažom, skučenim uvjetima šatora i gastronomskom ponudom svedenom na kruh i sir.

Nedavno je McFarland bio prisiljen priznati krivnju za prijevaru i prisiljen je vratiti 26 milijuna dolara svojim investitorima. Također mu prijeti 40 godina zatvora i kazna od 100 milijuna dolara građanskih tužbi.

Predstojeća dokumentarna serija Fyre Festivala kreće na mreži Hulu u 2019.

[putem: CoS]

Load the next article
Loading...
Loading...