Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Dokumentarci koje morate pogledati ako volite techno

Uvijek se zgodno podsjetiti, a ako ne znamo naučiti

  • Mixmag Adria
  • 19 November 2017
Dokumentarci koje morate pogledati ako volite techno

Techno je jedan od najpopularnijih žanrova glazbe općenito, ali i elektronskog svijeta žanrova iz kojeg dolazi. Iako danas mnogi vide Berlin kao glavni grad techna, nastao je u Detroitu, odakle je pokorio svijet.

Meka, gdje je sve počelo. Motor City, u kojem je kombinacija ekonomskih okolnosti i glazbenih utjecaja dovela do rođenja techna. To je mjesto gdje je The Electrifying Mojo odigrao svoje eklektične odabire, gdje je Juan eksperimentirao, gdje je kolaps automobilističke industrije stvorio nezaposlenost i svi su ti čimbenici usredotočeni na stvaranje pravih okolnosti za novi oblik glazbe, techna.

Uvijek se zgodno podsjetiti, a ako ne znamo naučiti. Zato smo prikupili neke zanimljive dokumentarce koje biste, ako volite techno, trebali pogledati.

High Tech Soul - The Creation of Techno Music

Prvi dokumentarac koji se dotaknuo dubokih korijena techna, zajedno s kulturnom povijesti Detroita, njegovog rodnog mjesta. Od rasnih pobuna 1967 do underground party scene kasnih 1980-ih. Sveto trojstvo techna Atkins, May i Saunderson su u fokusu ove ugodne edukacije o glazbi, gradu i glavnim igračima.

Detroit - The Blueprint of Techno

U ovom rijetkom videu iz 1990-ih pojavljuju se Terrence Parker, Mike Huckaby, Juan Atkins, Ritchie Hawtin, Derrick May, Kevin Saunderson, Carl Craig, Rolando, Jeff Woodward, Gary Koral, Josh Glazer, Jon Ozias, Theorem, DJ Dunebugg, a u posebnim ulogama su Mike Grant, Brian Bonds, Don Waxmaster D Smooth, Hugh C, i Todd Weston.

Universal Techno

Universal Techno je francuski dokumentarac iz 1996. o techno sceni Detroita, njezinom rođenju u masivnom internacionalnom utjecaju u 90-ima.

Free Tekno

Film nastao bez ikakvih sredstava govori o ljubavi prema technu i ilegalnim partyjima, koje organiziraju u šumama i napuštenim skladištima, no opasnost od konfisciranja soundsystema prijeti im troškovima i do nekoliko tisuća eura.

Sub Berlin - The Story of Tresor

Originalni Tresor je na mnoge načine bio esencijalni berlinski klub; lociran u nerenoviranom podrumu, otvorio je vrata generalnoj konfuziji i ecstasyu koji su ušli u pore grada kada je zid pao. Režirao ga je Tilmann Künzel, a SubBerlin prati povijest kluba od njegovog otvaranja 90-ih do selidbe na današnju lokaciju 2005. godine.

OVDJE možete pogledati naš Techno od a-z, a našu Best New Techno plejlistu OVDJE.

Load the next article...
Loading...
Loading...