Search Menu
Home Latest News Menu
Esencijalno

Esencijalno: Cortex Thrill objavljuje novi singl za Bonzai

”Eclipticum”

  • Mixmag Adria
  • 19 October 2018
Esencijalno: Cortex Thrill objavljuje novi singl za Bonzai

Nakon što se je legendarni Cortex Thrill, prošle godine vratio na scenu nakon petnaestogodišnje stanke, krenule su redovite svirke, remiksevi, podcasti, reizdanja, te nova izdanja koja su ponovno utvrdila zavidni status projekta u svijetu progressive house glazbe. Ivo T. Montina i Sven Gleđa su na sceni od ranih devedesetih i njihovi brojni radovi su spomenik postojanosti i neotuđivog talenta. No, kad su svi mislili da Cortex Thrill, više nema što dokazati, duo upravo demonstrira suprotno. Ogroman iskorak predstavlja njihov novi singl ”Eclipticum” koji izlazi krajem listopada za Bonzai Progressive.

Izdanje koje sadrži 5 verzija istoimenog djela, žanrovski je definirano kao dark progressive s elementima trance i electro glazbe, a uz uzbudljivi original, remikseri kao što su Gabriel West & Ricardo Piedra s konstantno visokim pozicijama na ljestvicama progressive house glazbe, te regionalni umjetnici Robert Grizilo i Damir Ludvig, odradili su verzije koje šire granice i konceptualno pretvaraju ovo izdanje u stilski crossover.

Iako je singl već dobio odlične kritike iz svjetskih DJ krugova, Ivu i Svena najviše veseli kompliment koji im je uputio Slavin Balen, ikona zagrebačke DJ scene i dobitnik nagrade Amabasador za životno djelo:

- Izdvajam Gabriel West & Ricardo Piedra remix dok Damir Ludvig remix ima vrlo inteligentan intro. Pomalo me asocira na neke Aphex Twin radove. Naravno, za mene je ovo elektronički singl godine!

Facebook profilu, inserte možete poslušati ispod članka, a u kupnju singla na portalu Beatport možete od 10.10.2018.

Load the next article
Loading...
Loading...