Search Show Menu
Home Latest News Menu
Esencijalno

Esencijalno: D.R.N.D.Y

Salvation EP osvaja chartove

  • Mixmag Adria
  • 3 March 2018
Esencijalno: D.R.N.D.Y

Niš je osnovan za vrijeme Rimskog Carstva pod imenom Naissus, a jedan je od najstarijih gradova na Balkanu.

Niš nije samo poznat po kulturnoj baštini, već je i dom producenta koji se polako smješta na mapu svjetske techno scene. Njegovo ime je Vladimir Drndarević, a publici je najpoznatiji pod monikerom D.R.N.D.Y.

Mixmag Adria već odavno prati Drndarevićeve uratke, a svakim novim izdanjem, ovaj nadareni umjetnik oduševljava cijelu redakciju. Upravo zato mu posvećujemo još više medijskog prostora u rubrici Esencijalno.

Zadnji Vladimirov "Salvation" EP, već je samo četiri dana nakon objave visoko rangiran na glazbenom portalu Beatport. Na Techno ljestvici zauzeo je broj 24, a na glavnoj listi broj 90.
Iako smo dio ovog Drndarevićevog EP-a, već predstavili u sklopu premijere na našem SoundCloud profilu, zapravo je najbolje djelo na ovom izdanju naslovna pjesma.
Vokali koji hipnotički sugestivno ponavljaju riječi "Don't fall asleep", kao da su tematski nastavak na Laurent Garnierove singlove Wake Up i Go To Sleep iz 1993. Iako stilski potpuno drugačije djelo, svedeno na reducirani broj elemenata, te profesionalno odrađeni aranžman koji kulminira klasičnom dizalicom i razvojem transatične melodije. Suvremena i efikasna na plesnom podiju Salvation je skladba koju očekuje mjesto u setovima regionalnih, ali i svjetski poznatih DJ-a.

Već spomenuti drugi dio izdanja, nova je verzija djela iz 2016. Slične konstrukcije i tematike kao Salvation, ova je skladba prepoznatljiva po vokalima koji ponavljaju mantru: "Awake Me", Ova je kompozicija fokusirana na središnji dio koji stvara napetost, a nakon erupcije tjeskobnih emocija kulminira čistoćom minimalnog bas bubnja začinjenog prostornim efektima koji djelu daju dvoranski ugođaj. Iako se u novoj verziji radi o tek kozmetičkim zahvatima, a ne i potpunoj rekonstrukciji originala, cilj je više nego uspješno postignut. Vrhunski producirano djelo koje nije izgubilo primarnu čaroliju, nego je naglasilo ljepotu izvorne ideje.

D.R.N.D.Y zaslužuje da se njegov EP nađe i u vašoj kolekciji, a možete ga kupiti OVDJE!

Load the next article...
Loading...
Loading...