Search Show Menu
Home Latest News Menu
Esencijalno

Esencijalno: Electro City Ljubljana

Kompilacija koja slavi 10. godišnjicu večeri Elektroliza

  • Mixmag Adria
  • 29 May 2018
Esencijalno: Electro City Ljubljana

29. juna izlazi kompilacija povodom deset godina klupske večeri Elektroliza.

Trinaest electro djela koja tvore ovu elitističku kompilaciju, demonstriraju dominaciju regionalne produkcije u žanru koji nikada nije izgubio avangardni pristup zvuku. U Ljubljani je za promociju suvremenog electra najzaslužnija Andreja Bolčina, organizatorica koja je oko sebe okupila najkvalitetnije žanrovske stvaratelje i pružila im Elektrolizu kao platformu za kreativne slobode. Večer je zaživjela zahvaljujući entuzijazmu, ljubavi prema kreativnom stvaralaštvu i podršci publike koja već cijelu dekadu prati ovaj uspješan puristički ciklus.

Kompilaciju otvara Kalsonova kompozicija 'Ocean 808', koja mješavinom inteligentnih zvukova, akordima i tonalno moduliranih vokalnih semplova postiže futurističku atmosferu distopijskog velegrada. Jedno od najpoznatijih imena regionalne electro scene i dobitnik prve nagrade Ambasador za najboljeg electro DJ-a, na ovom se zanimljivom izdanju predstavlja u svom klasičnom ruhu, ne odstupajući ni milimetra od ideala koji su postavili tvorci žanra. Naravno radi se o 'Inner Contact', skladbi koju je stvorio DJ Xed.

Xedov prijatelj, suradnik i suosnivač etikete Crobot muzikCrobot muzik, N-TER, predstavlja lepršaviju stranu electro zvuka u osebujnom djelu 'Corals Of Pannonia', koje otkriva ranjivu prirodu ovog vrhunskog zagrebačkog kompozitora i producenta koji već godinama živi u Londonu. Izdanje sadrži superiorna djela izvođača kao što su Wichiwaka, Le Chocolat Noir, EB King, Christian Kroupa, Barion, Bramor, 1983, Microslav, no posebno je zanimljiva produkcija kompozicije 'Luminosity' koju izvodi Quasar, jer svojom strukturom krši stilske odrednice, te Alavuxovo djelo, koje će zahvaljujući rubnom zvuku bez problema funkcionirati i u techno setovima.

Ono što će posebno razveseliti sve ljubitelje electro glazbe je release event koji će se 29. lipnja održati u ljubljanskom klubu Channel Zero.

Load the next article...
Loading...
Loading...