Search Menu
Home Latest News Menu
Esencijalno

Esencijalno: Jan Kinčl i Regis Kattie

Live dvojac objavio svoj prvi deep house / jazz singl "Florette"

  • Mixmag Adria
  • 14 February 2018
Esencijalno: Jan Kinčl i Regis Kattie

Live dvojac koji već duže vrijeme nastupa zajedno na raznim događanjima ali i u studiju upravo je objavio svoju prvu ploču 'Florette Versions', sjajno deep house/jazz izdanje na PDV Records koje je ujedno i najavni singl njihovog nadolazećeg albuma 'In Plain Sight'.

Nakon gotovo dva desetljeća aktivnosti na lokalnoj i regionalnoj sceni Jan Kinčl našao je srodnu glazbenu dušu u Regisu KattieuKattieu, francuskom jazz klavijaturistu s hrvatskim prebivalištem. Iako s različitim korijenima, zajedničke utjecaje vuku iz house, jazz, acid i techno glazbe, a kombiniranjem tih žanrova kroz nastupe izrazito podložne improvizaciji istražuju područje u kojem se sve to spaja.

Inspirirana Quincey Jonesovom pjesmom “Walking In Space”, originalna verzija singla “Florette” ugostila je basista Luku Veselinovića iz Veselino Jazz Projekta koji je zaslužan za odličnu bass dionicu koja je jedan od vodećih elemenata pjesme. Remix potpisuje talentirani Puležan Andrej Lasić LaSeech, a dub verziju je zajedno s Janom pripremio Matija Duić, partner iz Cycle programa, dok se na popisu nalazi i skraćena radijska verzija singla.

Miks cijelog izdanja potpisuje Igor Fabris iz Avid studija, snimanje na magnetsku traku je obavljeno kod Ilije Rudmana u True Colours studiju, mastering je napravio Petar Dundov u Neumatik studiju, a za vizualni identitet zaslužna je Negra Nigoević.

Ovaj singl i nadolazeći album podržavaju kultna imena kao što su francuska legenda Laurent Garnier, Alex Barck - iz njemačke Jazzanova, talijanski selektor Volcov, Gilles Petersonov protégé Lefto, detroitski Gari Romalis i Scott Grooves, Chicago legenda Chez Damier, Kai Alce iz Atlante, Ilija Rudman i Ante Matas poznatiji kao Cuisine Dub, te Humandrone iz Japana.

Florette versions izdanje dostupno je u PDV online shopu, kao i na svim standardnim digitalnim servisima, a možete ga poslušati u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...