Search Menu
Home Novosti Menu
Esencijalno

Esencijalno: Stefanic

Stefanic dostavlja prvu produkciju s novim aliasom

  • Mixmag Adria
  • 17 March 2018
Esencijalno: Stefanic

Stefanic je novi pseudonim starog majstora house i disco glazbe, Denisa Štefanića.

Nekada se krio iza imena Apollo Eighteen, a od nedavno je s kolegom Halausom pokrenuo i projekt Egzotika i Egzotika DJs - klupsku večer i DJ duo.

Uz "novo" ime, Denis se vraća i produkciji, ovog puta s odličnim EP-em 'Egzotika Edits Vol. 1', serijom Denisu dragih sampleova prilagođenih klupskoj atmosferi, ujedno i zvukom koji obilježava klupsku večer Egzotika.

Na EP-u se nalaze tri trake koje su mješavina disco, funk, soul i drugih zvukova u sirovom house/disco aranžmanu. O pojedinačnim trakama nam je više rekao sam Denis:

'Iznenada'
"Većina house i disco Dj-eva sigurno će prepoznati da se ovdje radi o Bobanu Petroviću i pjesmi „Daj mi šansu“ s albuma „Žur“ iz 1981. Za one koji ne znaju, gospodin Petrović je legenda ex-yu disco scene i tzv. kralj beogradskih žurki. Nepogrešiv je u svakoj svojoj skladbi, a ja sam se odlučio za jednu melankoličnu numeru koja odlično sjeda na kraju dobre večeri."

'Dancin''
"Iskoristio sam prvih 10 sekundi ove sjajne funk pjesme i filtrirao kroz cijeli edit dodajući na kraju malo 303 kiseline. Funk sample u house aranžmanu koji te poziva na ples, savršeno u špici večeri."

'Love Tool'
"Nisam našao na YouTubeu klip, pa prilažem discogs stranicu meni dragog soul/gospel albuma iz 1978. Iz orginala sam uzeo samo referen i editirao ga u disko aranžmanu, upotrebljivo na plaži ili u laganom warmupu.

"Sve navedeno možete besplatno skinuti na mojoj Bandcamp stranici, ako ste pak pravi altruist možete donirati i koji dolar ili dva."

Kao što je sam Denis rekao, trake su sve dostupne na Bandcampu, a mi vam ekskluzivno predstavljamo free download trake 'Iznenada' u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...