Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Facebook planira ujediniti Instagram, Whatsapp i Messenger

Tri najveće platforme za dopisivanje biti će ujedinjene do 2020.

  • Mixmag Adria
  • 26 January 2019
Facebook planira ujediniti Instagram, Whatsapp i Messenger

Facebook je objavio da će kombinirati svoju uslugu dopisivanje s Instagramom i WhatsAppom kako bi stvorio novu infrastrukturu za razmjenu poruka.

Prema Facebooku, koji posjeduje Instagram i WhatsApp, sve tri aplikacije nastavit će raditi kao samostalni programi, ali messenger usluga na svakoj aplikaciji može preći platforme. Stoga osoba na Facebooku može izravno poslati poruku nekome tko ima samo WhatsApp ili Instagram račun i obrnuto.

Tvrtka planira uvesti novu funkciju društvenih messengera do kraja 2019. ili početkom 2020. godine. Prema The New York Timesu, utemeljitelj Facebooka i izvršni direktor tvrtke Mark Zuckerberg kontrolu nad ove tri aplikacije želi povezati sa svojim planovima za uvođenje novih usluga za zarađivanje novaca te jačanje oglašavanja.

Facebook je izjavio da "želimo izgraditi najbolja moguća iskustva s porukama; ljudi žele da poruka bude brza, jednostavna, pouzdana i privatna. Radimo na tome da sve naše proizvode za razmjenu poruka šifriramo od kraja do kraja i razmotrimo načine kako olakšati kontakt s prijateljima i obitelji u svim mrežama."

Zuckerburgovi planovi da spoje infrastrukturu tih aplikacija protivi se njegovom obećanju da će i Instagram i WhatsApp ostati autonomni kada je kupio obje tvrtke.


[Foto: ADSLZone]

Load the next article
Loading...
Loading...