Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

FDA izdala upozorenje: Ako ušmrkavate kakao, loše ćete se provesti

Svakako nije problem izbjeći

  • Mixmag Adria
  • 15 December 2017
FDA izdala upozorenje: Ako ušmrkavate kakao, loše ćete se provesti

FDA je izdala službeno upozorenje koje se protivi korištenju novog "legalnog proizvoda koji podiže raspoloženje", nazvanog Coco Loko, o kojem smo ranije pisali.

'Snuff' prah s bazom čokolade, dizajniran je za ušmrkavanje, kako bi korisnici imali više energije i laganu euforiju, a prodaje se kao "alternativa uličnim drogama" te sadrži sastojke koji se obično koriste u energetskim napitcima.

Sastojci Coco Loko proizvoda nisu testirani za intranazalnu konzumaciju te imaju potencijal uzrokovati otežano disanje, povećan tlak i ubrzane otkucaje srca.

"U vremenu kada ovisnost o drogama prijeti američkom društvu, moramo djelovati kada uočimo nešto što bi moglo utjecati na zloupotrebu droga. Nastavit ćemo razotkrivati loše glumce koji prodaju neodobrene prozvode, uključujući i proizvode koji sadrže nedeklarirane sastojke", rekao je Scott Gottlieb iz FDA.

Brend koji stoji iza proizvoda od kakaa, Legal Lean, proizvodi i legalnu verzoju pića koje sadrži kodein-prometazin, koji sadrži i neimenovani sedativ.

Web stranice Legal Lean i Coco Loko proizvoda trenutno su uklonjene, nakon FDA upozorenja.

Load the next article...
Loading...
Loading...