Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Objavljena je foto-knjiga koja pokazuje sirovu energiju berlinske techno scene 90-ih

Autor Tilman Brembs je tijekom godina složio impresivnu foto kolekciju

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 17 September 2019
Objavljena je foto-knjiga koja pokazuje sirovu energiju berlinske techno scene 90-ih

Tilman Brembs, stanovnik Berlina još od 1984. godine, objavio je opsežnu foto-knjigu u limitiranom izdanju na 185 stranica, pod naslovom Over Rainbows | Time Machine Book, koja bilježi razvoj rane techno scene u Berlinu.

Od 1991. do 1997. godine Brembs je koristio filmsku fotografiju kako bi dokumentirao umjetničku prirodu, životni stil i glazbenu produkciju berlinskog noćnog života i to dok je radio za Tresor te Frontpage, techno magazin koji je tad izlazio. Knjižicu je, uz kratki sinopsis, predstavio Mark Reeder dok grafički dizajn potpisuje Aleksander Branczyk, a zanimljivo je da sadrži čak 20 000 analognih fotografija.

Knjigu otvara Warholov citat, koji opisuje Brembsov pogled na njegovo djelo: “Najbolja stvar u slici je ta da se ona nikad ne mijenja, čak ni kada to rade ljudi u njoj.”

Brembsova Facebook stranica, zeitmaschine, sadrži i dodatne informacije i detalje njegove perspektive o tadašnjoj techno sceni a neku od 100 primjeraka limitirane verzije Over Rainbows knjige, možete nabaviti ovdje.

Loading...
Loading...