Search Show Menu
Home Latest News Menu
Tech

Fotogalerija: Wi-fi signal uhvaćen dugom ekspozicijom i android aplikacijom

Projekt Digital Etheral

  • Mixmag Adria
  • 31 March 2017

Današnji svijet nije sav vidljiv kamerama. Tehnologija živi u svijetu nula i jedinica bez svijetla, elektromagnetskim valovima koji lete iznad naših glava u sve većoj mjeri.

Za ovaj fascinantan projekt Digital Ethereal, dizajner Luis Hernan je odlučio uhvatiti jedan od tih nevidljivih signala - WiFi, koristeći kreativnu kombinaciju fotografiju duge ekspozicije i Android aplikacije.

S obzirom da nije moguće postaviti kameru pored rutera i samo kliknuti i uhvatiti čitav niz informacija, Hernan je te informacije odlučio prenijeti u svijetlo i boju koristeći Android aplikaciju Kirlian Device mobile koja vizualizira WiFi snagu signala koristeći boje.

Krajni rezultat otkriva nevidljive signale za koje Hernan kaže da ga podsjećaju na duhove.

S Digital Etheral websitea:

"Vjerujem da naša interakcija s ovim pejzažem elektromagnetičkih signala može biti karakterizirana na isti način kao duhovi ili spektar boja. Oboje su paradoksalna prisutnost, čija im netipična supstanca omogućuje da budu nevidljiva prisutnost. Na isti način prolaze kroz proces postepenog ostvarivanja da postanu privremeno percipirane. Naposljetku, oboje nam ne daju mira."

Pogledajte fotogaleriju slika iznad.


Load the next article...
Loading...
Loading...