Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Garden ipak ostaje u Tisnom?

Vijeće nije lako došlo do nove odluke

  • Mixmag Adria
  • 12 June 2018
Garden ipak ostaje u Tisnom?

Općinsko vijeće Općine Tisno na svojoj 9. sjednici danas je opozvalo odobrenje za rad Vortexu, vlastitu odluku sa 7. sjednice koja je bila povod najavi odlaska festivala elektronske glazbe okupljenih oko The Gardena.

Opoziv odluka o odobrenjima za rad na klupama i za prekoračenje dopuštene razine buke obrtu Vortex, koje je Vijeće na prijedlog vijećnice HDZ-a Jelene Obratov bez ijednog glasa protiv usvojilo na 7. sjednici 28. svibnja, bio je prijedlog Turističke zajednice Općine Tisno, potkrijepljen jednoglasnom odlukom Vijeća TZ-a i sa stotinjak potpisa ugostitelja. Bio je usmjeren ka otvaranju mogućnosti da festivali elektronske glazbe okupljeni oko britanskog The Gardena ipak ostanu u Tisnom, s obzirom da je vlasnik The Gardena Nick Colgan zbog ove odluke vijeća bio najavio odlazak festivala. Kako je Vortex lokacijom, satnicom, cijenama, izborom glazbe i svim ostalim usmjeren isključivo prema gostima The Gardena, nije teško zaključiti da u slučaju odlaska The Gardena odobrenje za rad Vortexu nema smisla.

No, do odluke da se festivalima i tišnjanskom turizmu, zajedno s Vortexom, ostavi šansa vijeće do nije došlo lako. Niti je bila jednoglasna. Za opoziv je glasovalo samo sedam vijećnika SDP-a (vijećnici Silvio Šoda i Luka Henjak zbog odluke od 28. svibnja podnijeli su ostavke i u Vijeću su ih zamijenile Anđelina Jušić i Ivana Vlašić Cindić), pet vjećnika HDZ-a je bilo protiv, a vijećnik Živog zida Lovre Crvelin, koji je tražio da o ovome odluči narod na referendumu, izbjegao je preuzeti odgovornost za odluku napustivši vijećnicu.

Više detalja sa sjednice možete pročitati i poslušati ovdje.


Izvor: Rudinapress
Foto: Rudinapress

Load the next article...
Loading...
Loading...