Search Show Menu
Home Latest News Menu

Gary Beck - ekskluzivan intervju sa škotskom Techno zvijezdom!

Gary Beck govori povodom dvodnevnog eventa - Project Vojarna Winter Edition!

  • Mixmag Adria
  • 1 March 2018
Gary Beck - ekskluzivan intervju sa škotskom Techno zvijezdom!

Gary Beck je jedan od velikih imena koja će nastupiti na dvodnevnom eventu Vojarna Winter Edition, koji će se održati u šibenskoj Vojarni Bribirskih knezova 2. i 3. ožujka. Ovaj vrhunski producent i međunarodna Dj zvijezda objavljuje na vodećim etiketama kao što su Drumcode, Cocoon i Saved, te na vlastitoj etiketi BEK Audio. Uvijek dobro raspoložen i pun energije, škotski je producent odvojio par minuta u svojem prebukiranom rasporedu i odgovorio na nekoliko pitanja za Mixmag Adria.

m: Kako su izgledali počeci tvoje karijere?

Gary: Karijera mi je započela 2007. To je bilo moje magično razdoblje. Sve se je jednostavno razvijalo onako kako treba i upravo sam potpisao za etiketu Minus, koju vodi Richie Hawtin. Minus je u to doba imao zavidan broj sljedbenika, tako da je mnoštvo fanova u startu bio zainteresirano za moj sljedeći potez. Richie mi je pružio priliku na kojoj ću mu uvijek biti zahvalan. Ubrzo su se nizale gaže i količina nastupa dovela me je pred odluku da li da se glazbom nastavim baviti profesionalno ili da je stavim na stranu. Hvala Bogu, dao sam otkaz u uredu i nikad se više nisam osvrtao.

m: Kako to da si započeo vlastitu etiketu i kako odabireš tko će na njoj biti objavljen?

Gary: Želio sam imati vlastitu platformu za objavljivanje moje vlastite produkcije, kako bih imao kreativnu slobodu nad svime što stvaram. Mrzio sam slati demo snimke i iščekivati odgovore. Pogotovo me je ljutilo kad sam ostao bez ikakvog odgovora, pa sam odlučio promijeniti strategiju. Ne objavljujem previše ostalih autora, jer želim ostati fokusiran na moj originalni plan. No, naravno da se neću ustručavati objaviti ostale producente čujem li nešto sirovo, energično i puno emocija.

m: Kakva su tvoja prva sjećanja na susrete s elektroničkom plesnom glazbom?

Gary: Jedna od najdražih stvari kao klincu mi je bilo slušati mamine kasete s hard core rave nabijačicom. Vraćao bi se kući s igrališta dok bi sve vibriralo od ritmova kakve je Carl Cox puštao u to vrijeme.Što sam ih više slušao to je moj interes za plesnom glazbom rastao iz dana u dan.

m: Što radiš kad nisi u studiju?

Gary: Obožavam gledati i igrati nogomet. To mi je oduvijek bilo veliko zadovoljstvo i strast!

m: Postoji li za tebe još neki zvuk osim elektronike?

Gary: Obožavam tradicionalnu keltsku glazbu.

m: Nakon svih svjetskih destinacija koje si proputovao, je li ti neki događaj ostao u posebnom sjećanju?

Gary: Awakenings eventi su uvijek bili nešto vrijedno pamćenja.
No, ipak, moj prošlogodišnji nastup u Cordobi mi je ostao urezan u sjećanje. Budući da mi je rođendan bio na dan nastupa, 1000 Argentinaca mi je pjevalo: "Sretan rođendan!", nakon što sam završio nastup.

m: Kakva ti je publika u Hrvatskoj?

Gary: Zadnji puta kada sam nastupao u Hrvatskoj mi je bilo izvrsno! Ljudi su uvijek energični i puni pozitivnih emocija, upravo onako kako se meni i sviđa!

m: Na čemu trenutno radiš?

Gary: Uskoro objavljujem novi EP pod imenom "Pneuma" na etiketi BEK Audio! Izdanje će sadržavati 4 doze mehaničkog Techno zvuka, a i već sam dobro napredovao s radovima na moje drugom albumu.

m: Poruka publici?
Gary: Hvala svima što podržavate moju glazbu i jedva čekam da se vidimo u VOJARNI!

Load the next article...
Loading...
Loading...