Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Gigantske skulpture s festivala Burning Man izlažu se u muzeju Smithsonian

Cijela izložba posvećena eksponatima s jednog od najoriginalnijih festivala na svijetu

  • Mixmag Adria
  • 3 April 2018
Gigantske skulpture s festivala Burning Man izlažu se u muzeju Smithsonian

Osim glazbe, Burning Man je poznat po svojim ekstravagantnim, izvanzemaljskim i često gorostasnim umjetničkim eksponatima. Iako je većina izložena tek tjedan dana, a najzapaženije su na fotografijama i video materijalima s festivala, nekoliko će odabranih djela naći svoje mjesto kao izložbeni primjerci u muzeju Smithsonian.

Galerija Renwick, koja je ogranak čuvenog Smithsonian muzeja izložit će nekoliko eksponata s festivala Burning Man kao što su Duane Flatmov "Tin Pan Dragon (na slici)", te Richard Wilksove "Evotrope" i "Shrumen Lumen from FoldHaus", divovska neonska gljiva koja senzorski reagira na reakciju s publikom.

Budući da se radi o golemim izlošcima, organizatori objašnjavaju da se izložba 'No Spectators: The Art of Burning Man' neće održavati samo u galeriji Renwick i već i u okolnim otvorenim prostorima do 21. siječnja 2019., a također će predstaviti nakit, odjeću kao i fotografije.

Za razliku od standardnih muzejskih programa, radi se o izložbi besplatnim ulazom za sve zainteresirane, kojima je zabranjeno donošenje hrane i pića, ali ih se podržava u fotografiranju, snimanju videa i dijeljenju sadržaja na društvenim mrežama. Galerija Smithsonian je locirana u glavnom gradu SAD-a, a sve dodatne informacije potražite ovdje!

Load the next article
Loading...
Loading...